Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 464435
Прогноз погоди
У Житомирі запроваджують комплексний підхід до ремонту житлового фонду
27 липня 2012 року 21:11

Плановий робочий об’їзд міста щодо ремонту об’єктів житлового фонду за адресами: м-н Соборний, 4, вул. Лесі Українки, 14, Київська, 73, Довженко, 60, провели сьогодні, 27 липня 2012 року, керівництво міста та області.

Житомирський міський голова Володимир Дебой, голова облдержадміністрації Сергій Рижук сьогодні зустрілися із мешканцями, житловий фонд яких потребує першочергового ремонту.

Асфальтування прибудинкових територій, ремонт покрівель, підвалів, ливнівок, під’їздів, інженерних мереж, утеплення фасадів будинків, встановлення та ремонт дитячих майданчиків – ці та інші роботи проводитимуться вже скоро у житловому фонді міста, відповідно до затвердженого переліку об’єктів першочергового ремонту.

Житлово-комунальна сфера міста давно потребувала серйозного фінансування. Зрушити справу з місця міській владі вдалося минулого року, розпочавши капітальні ремонти прибудинкових територій та житлового фонду. У 2012 році фінансування, спрямоване на ЖКГ міста, також зросло. 1,5 млн.грн. виділено цьогоріч на ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкових територій. Ще близько 3 млн.грн. – на ремонт житлового фонду. Фінансування ремонту ліфтів збільшено майже у 10 разів – до 3,5 млн.грн. Про це повідомив сьогодні міський голова Володимир Дебой під час зустрічі із мешканцями міста.

Під час спілкування із житомирянами керівник міста наголосив: за короткий термін – фактично півтора роки – неможливо відремонтувати всі об’єкти житлово-комунального господарства, особливо ті, на яких не виконувалось жодних робіт десятиліттями. «За багато років у Житомирі накопичилось безліч проблемних питань. Але вирішити все одразу практично неможливо. Тому ми в першу чергу проводимо роботу в тих дворах, де є активною громада, підтримка депутатів. Я задоволений тим, що саме такі житомиряни готові працювати разом для благоустрою своїх дворів та ремонту будинків», – мовив Володимир Дебой.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголосив: цьогоріч до ремонту житлового фонду підійшли комплексно та за рахунок фінансування із міського, обласного та державного бюджетів. «Якщо ми вже взялися за ремонт двору, то повинні зробити тут і дах, і асфальт, і дитячий майданчик», – мовив очільник області Сергій Рижук.

Житомиряни одноголосні: говорять, що будуть контролювати і навіть більше – допомагати виконувати ремонтні роботи. Дехто вже активно працює – бітьківський комітет одного із будинків по вул. Лесі Українки своїми силами розпочали встановлювати дитячий майданчик, знаючи, що гарні ініціативи керівництво області та міста підтримають.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове