Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482644
Прогноз погоди
Над Житомиром майорять національний та олімпійський прапори
26 липня 2012 року 18:39

 

Церемонія підняття Державного та Олімпійського прапорів України на честь відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні відбулась на центральному майдані Житомира – Соборному.

Керівництво області і міста, учні та тренери спортивних шкіл, перехожі житомиряни зустрічали колони спортсменів загальноукраїнського забігу «Вогонь перемоги», які очолювали ветерани-олімпійці, що брали участь в Олімпіаді 1980 року у Москві.

«У ХХХ Олімпійських іграх у Лондоні візьмуть участь 245 спортсменів збірної України, серед яких п’ятеро - представники Житомирщини. Підтримаємо наших олімпійців» - закликав учасників зібрання ведучий Володимир Шинкарук.

Місто Житомир на олімпіаді представлятимуть триатлоністи Юлія Єлістратова та Данило Сапунов. Ще троє представників із Житомирщини Валерій Андрійцев, Інна Клинова та Людмила Коваленко входять до складу збірної України.

«Під час проведення Євро-2012 житомиряни довели, що вміють вболівати за збірну України. Тому наші олімпійці можуть розраховувати на підтримку та любов жителів міста» - наголосив заступник міського голови Олександр Бочковський.

Учасники загальноукраїнського забігу «Вогонь перемоги» та Олімпіади-80, незважаючи на поважний вік та спеку, гордо тримали в руках факели Олімпіади-80.

Сьогодні участь в урочистому піднятті Державного та Олімпійського прапорів взяли 8 ветеранів-олімпійців, найстаршому із них 92 роки. Старший викладач кафедри фізичного виховання ЖДУ імені Івана Франка Юрій Набоков, який 32 роки тому виборов почесне право пронести олімпійський факел по території Житомирщини, побажав спортсменам збірної України впевненості у перемозі, сили та успіху на Олімпійських іграх:

«На Олімпіаді-80 ми вірили у нашу перемогу та були готові до серйозних випробувань. Сьогодні наших спортсменів підтримує вся країна, наша віра стала ще сильнішою. Я бажаю олімпійцям перемоги та слави!»

Завтра, 27 липня 2012 року, у столиці Великобританії місті Лондон відбудеться урочисте відкриття ХХХ Олімпійських ігор. Бажаємо нашим спортсменам переконливих перемог.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare