Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 477250
Прогноз погоди
Житомиряни підтримують роздільний спосіб збору сміття
25 липня 2012 року 15:31

Ініціатива запровадження роздільного способу збору сміття у Житомирі активно підтримується мешканцями міста. У цьому сьогодні, 25 липня 2012 року, особисто упевнились Житомирський міський голова Володимир Дебой, заступник міського голови Микола Боровець, депутати міської ради Володимир Тичина та Василь Кучик під час виїзної робочої наради з цього питання. Сміттєві баки не пустують, заповнені та напівзаповнені і саме тими відходами, для яких поставлені. Житомиряни виносять заздалегідь розподілене сміття. Говорять, так навіть зручніше.

Керівник міста поспілкувався із мешканцями будинків по проспекту Миру,  пров. Червоному з приводу доцільності та ефективності запровадження такого підходу. Співрозмовники одноголосні – роздільний збір сміття є дієвим кроком для покращення екологічної ситуації у місті, благоустрою вулиць.

«Окремо збирати сміття мені не лінь. Я підтримую таку ініціативу та і мої сусіди також, тому що хочемо жити у чистому місті, з охайними подвір’ями», – говорить Олександр, який тільки-но викинув пластикові пляшки в контейнер для роздільного збору сміття.

Мешканці погоджуються: скло, пластик та папір повинні йти на вторинну переробку і не захаращувати полігон та вулиці міста.

Марія Мороз, яка наглядала за дітьми на подвір’ї, говорить, що всі мешканці радо сприйняли ініціативу роздільного збору сміття. «На скільки це впроваджується і чи реально діє – кожен може пересвідчитися біля свого будинку. У нас контейнери зараз напівзаповнені, іншого сміття, крім того, що йде на вторинну переробку, там немає. Думаю, це свідчить про організованість, розуміння та підтримку людей», – зазначає жінка.

Її сусідка додає, що нові гарні контейнери, біля яких завжди чисто і охайно, забезпечено вчасний вивіз сміття –  вже це спонукає людей не смітити, а жити більш цивілізовано та підтримувати благоустрій подвір’я.

Нагадаємо, цьогоріч сесією міської ради у Житомирі прийнято Програму роздільного збору побутових відходів, серед завдань якої – використання та переробка вторинної сировини, обмеження шкідливого впливу відходів на навколишнє середовище, ліквідація стихійних сміттєзвалищ та запобігання утворенню нових у подальшому.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare