Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477498
Прогноз погоди
Пілотний проект по комплексному утепленню буде реалізовано у дитячому садочку №21
20 липня 2012 року 09:06

Вчора, 19 липня 2012 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой із робочою поїздкою відвідав дитячий садочок №21, щоб безпосередньо на місці оглянути умови виховання та навчання дітей. Специфікою закладу є те, що він поєднаний зі школою: тут навчаються 200 вихованців садочку та 200 учнів початкової школи.

У м. Житомирі 21-й садочок є пілотним проектом, який буде повністю комплексно утеплено. Завдяки залученню коштів фінансової корпорації НЕФКО,  говорить міський голова Володимир Дебой, у Житомирі можливо буде реалізувати два важливих проекти: «Перший – це заміна по вулицях ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні лампи. І другий напрямок – проведення заходів утеплення в дитячому садочку №21».
        Саме з приводу другого завітали до навчально-виховного закладу керівництво міста.
      Завідуюча садочком Катерина Томашевська говорить, що за 18 років її роботи масштабні заходи з утеплення садочку фактично не проводились. Сама ж будівля закладу досить велика та некомпактна, вікна старі, рами прогнили – все це спричиняє значні втрати тепла. Вихователі та вчителі досі дробили все своїми силами. Катерина Олександрівна не приховує задоволення, зазначає, що працювала 18 років тут недарма: нарешті саме з її садочку розпочнуть необхідну для всіх програму з утеплення.
        Керівник міста Володимир Дебой наголосив, що до реалізації програми підійдуть комплексно. «Тут буде проведено заміну вікон, утеплення фасаду і даху будівлі, встановлення теплових лічильників, автоматизованої системи подачі тепла. Таким чином, ми матимемо належні та якісні умови навчання і виховання дітей, а також суттєву економію енергоресурсів», – запевнив міський голова.
На скільки є ефективною програма, визначать після порівняння витрачених енергоносіїв до запровадження заходів по енергозбереженню та після реалізації програми.
Заощаджені кошти використовуватимуть на поліпшення матеріальної бази.
 
Довідково: програма фінансування міжнародної фінансової організації НЕФКО дає можливість Житомиру отримати 3 млн.грн. під 3% річних (це фактично нульовий кредит – нижче рівня інфляції) на 5 років для реалізації проектів з енергозбереження:
1-й – освітлення вулиць – заміна ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні;
2-й – комплексне утеплення садочка № 21 – з приводу якого відбулася цього дня робоча нарада безпосередньо на місці.
 
Управління по зв’язках з громадськістю


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare