Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 476643
Прогноз погоди
Відбулась зустріч з представниками Швейцарського бюро співробітництва
18 липня 2012 року 19:16

Сьогодні, 18 липня 2012 року, відбулась робоча зустріч керівництва міста із представниками Швейцарського бюро співробітництва.

Директор Швейцарського бюро співробітництва Гуідо Бельтрані, зазначив, що дана організація займається технічним оснащенням та співробітництвом між Швейцарією та Україною. Основними напрямками, у яких зацікавлене Бюро, є співробітництво у сфері розвитку економіки та сільського господарства, охорони здоров’я, місцевого самоврядування та комунальних послуг і енергозбереження.

Метою офіційного візиту є саме налагодження співпраці у сфері енергоефективності та енергозбереження, оцінка потенційних можливостей та готовності міста до реалізації проекту.

Житомирський міським голова Володимир Дебой висловив надію, що ця зустріч стане значним поштовхом для розвитку співпраці, адже міська ради та її виконавчі органи вже співпрацюють з ЄБРР, компанією НЕФКО та Міжнародним фондом E5P.

Також Володимир Дебой  підкреслив, що з точки зору енергозбереження, енергоефективності та охорони навколишнього середовища важливим є реконструкція системи водопостачання, водоочисники і теплопостачання.

Швейцарське бюро співробітництва надає гранти, за умов співфінансування, частка коштів з міського бюджету має бути не менше 20%.

Проект по енергозбереженню вже стартував у Вінниці і розрахований він на 4 роки. На разі представники Швейцарського бюро зацікавлені у наступному проекті в одному із міст України. Тому вони хочуть оцінити здатність та готовність міст до співфінансування. Позитивним для житомирян э наявність такого співфінансування з держбюджету, з міського бюджету та залучення коштів міжнародних інвестиційних організацій.

Координатор проектів Швейцарського бюро Світлана Грищенко зазначила, що в Україні діє Асоціація енергоефективних міст України. Одним із вагомих показників готовності міста досягати певних стандартів є підписання Угоди мерів.

«Дана Угода була ратифікована на останній сесії Житомирської міської ради, що дозволить Житомиру виконувати свої зобов’язанні щодо зниження споживання електроенергії, зменшення  викидів в атмосферу та збереження навколишнього середовища», - зауважив Володимир Дебой.

«Я підтримую ідею співфінансувння, адже це дає можливість використовувати кошти шляхом рішення сесії і громади контролювати їх ефективне використання», - зазначив міський голова В. Дебой.

Також він наголосив, що відсоток коштів повинен відповідати можливостям міського бюджету і термінам. Крім фінансування міська рада готова до надання конкретних послуг у вигляді виконання робіт через комунальні підприємства.

Такий вид співфінансування дозволяє жителям контролювати якість робіт і значно економити кошти.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare