Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5518
візитів всього: 464633
Прогноз погоди
Житомир – єдиний із міст України серед неприймаючих чемпіонат Євро-2012 мав свою фан-зону
17 липня 2012 року 12:06

Упродовж усього місяця проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 житомирські фани мали змогу разом у комфортних умовах повболівати за улюблені команди. Житомир став єдиним в Україні містом (серед міст неприймаючих Євро-2012), яке мало свою постійно діючу на період чемпіонату і головне – безкоштовну фан-зону. Це стало можливим завдяки тісній співпраці керівництва міста та ТРЦ «Глобал.UA».

Міський голова Володимир Дебой ще під час прес-конференції 10 травня наголосив: Житомир матиме свою фан-зону на території ТРЦ «Глобал.UA». «Фан-зона буде безкоштовною впродовж усього місяця, доки триватиме Євро-2012. Житомиряни та гості міста разом у зручних умовах зможуть повболівати за нашу українську збірну», – мовив керівник міста.

Сказано – зроблено! Житомирська фан-зона почала працювати одразу ж у перший день матчу і з кожним днем Євро-2012 нарощувала свої темпи. Вже на першу гру збірної України фан-зону завітали близько 7 тис. уболівальників. За весь же період роботи її відвідали понад 50 тис. житомирян та гостей міста.

Велетенський екран площею близько 30 кв.м., з десяток виїзних кафе зі своїми відпочинковими майданчиками, насичена культурно-розважальна програма із концертами, конкурсами, вікторинами, трансляція власних новин, жодного надзвичайного випадку, правопорушення та погіршення стану здоров’я, демократичні фани, справжні вболівальники української збірної, неповторна атмосфера єдності та підтримки – це далеко не повний перелік характеристик житомирської фан-зони.

Якщо ж інші міста України на організацію та проведення фан-зони витратили сотні тисяч, а то й мільйони гривень із міського бюджету, то Житомиру її функціонування не коштувало жодної копійки із міського бюджету, хоча за попередніми підрахунками комерційних установ, вартість фан-зони становила б 1-2 млн.грн. плюс платне відвідування території. Міській владі вдалося знайти спонсорів та меценатів, готових вкласти гроші в організацію гарного дозвілля для житомирян. Серед головних із них — ТРЦ «Глобал.UA», ТОВ «ЕКО», ЗАО «Житомирські ласощі», ТОВ «РЕК», компанія «ЕКТА» та приватні підприємці. Крім того, на відміну від інших міст, у яких вхід на територію фан-зони був платним, у Житомирі вона була безкоштовною. І навіть така свобода не спричинила жодного правопорушення, адже безпека та здоров’я наших фанів постійно були під контролем бригад міліції та швидкої допомоги. А зручний графік руху міського громадського транспорту, роботу якого було продовжено до 2 год. ночі, дозволяв фанам комфортно приїжджати додому.

Отож, 24 дні поспіль Житомир жив найбільш яскравим в історії країни футбольним святом – Євро-2012, яке приймали Україна та Польща. 16 футбольних збірних дарували глядачам прекрасне шоу, інтригу, радість та розпач, надію та перемоги, а іноді – й непередбачувані результати.

Так само, як футбол завойовує фанатів, так і житомирська фан-зона швидко знайшла своїх прихильників, які не пропустили жодного дня без уже знайомих ведучих – Андрія Говорадло та Максима Голубенко, конкурсів, програм, матчів. Усі вони одноголосні: житомирська фан-зона назавжди залишиться у серцях житомирян як місце, де вболівали родинами, де ставали друзями, де разом переживали хвилини перемог і поразок.

Ведучі фан-зони – Андрій Говорадло та Максим Голубченко – уже сумують за друзями-фанами та насиченим графіком роботи. «Шкода, що Євро-2012 – це марафон на 24 дні. Однак, і за цей короткий час Житомир дав зрозуміти всім, що у нас знаються на футболі, вміють вболівати, при цьому залишаючись однією великою родиною», – говорить Андрій Говорадло.

Кожного дня хлопці готували останні новини з терен футбольного і міського життя, проводили конкурси та аналізували матчі. Цікаво, що правильні передматчеві прогнози стосовно складів збірних команд за період всього чемпіонату, саме цей дует спрогнозував на 92 % вірно. Особливим атрибутом житомирської фан-зони був «Андрій Відун» (Андрій Поддубський) – житомирський діджей. Саме він прийняв близько тисячі прогнозів на матчі ЕВРО-2012.

Володимир Клименчук – один із тих, хто правильно (2:1) спрогнозував перемогу України у матчі зі Швецією. Говорить, фан-зона йому сподобалась усім, а особливо – атмосферою єдності під час матчів за участю нашої збірної. І навіть не зважаючи на дві поразки України, більшість уболівальників підтримували збірну до кінця. Із хлопцем повністю погоджується фанат Євро, постійний відвідувач фан-зони Максим Лойко, який не пропустив жодного дня чемпіонату і постійно робив прогнози до кожного матчу. Максим упевнений: фан-зону житомиряни запам’ятають надовго.

За період свого існування фан-зона прийняла 3 міні-футбольних турніри у форматі 3х3: «Кубок Дня Молоді», «Кубок Дня Конституції» та «Кубок Фан-зони». Найцікавішим та найочікуванішим конкурсом був «фан-батл», коли на сцену піднімались знавці футболу та відповідали на питання по збірним, які виступали в цей ігровий день. Для участі у конкурсі охочі записувались за декілька днів наперед. Також збирали велику кількість учасників конкурси по «Фрістайлу» та «Таргетмену». Загалом, за весь час на фан-зоні було розіграно більше 400 подарунків та призів.

Також житомирська фан-зона подарувала чотири концерти, присвячені відкриттю фан-зони, Дню молоді, Дню Конституції та закриттю фан-зони. На них виступали кращі колективи Житомира: Забава, Черемшина, 3ДЕ, Аміда; солісти: Анастасія Навольнєва, Лора Дідора, Дарья Соколова, Андрій Говорадло та учасник проекту «Шоу №1» – Самір Відрашко. Концерні програми дарували і колективи МКСЦ та студенти Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова Національного авіаційного університету. Крім того, на сцені фан-зони вітали один одного з днем народження і навіть освічувались у коханні. 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове