Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 477142
Прогноз погоди
«Добра оселя» - 10 років турботи
13 липня 2012 року 19:37

 

Сьогодні виповнюється 10 років із дня проведення першого літнього табору для сімей з дітьми та молоддю з інвалідністю «Добра оселя», що проводить Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» на базі відпочинку «Карітас-Спес» у с. Зарічани.

Привітати та вручити подарунки дітям та волонтерам табору приїхали заступник міського голови Олександр Бочковський, головний лікар центральної дитячої міської лікарні Володимир Башек та голова Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» Кен Ней.

Щороку влітку протягом трьох тижнів понад 100 дітей із особливими потребами та їх батьки мають змогу відпочити у таборі «Добра оселя» та пройти курси реабілітації. Під час перебування у таборі діти цілий день проводять із волонтерами, лише обід та у нічний час вони перебувають із батьками. Це дає змогу дітям долати бар’єри ізоляції, відчути себе потрібними, маючи особливі потреби.

Батьки теж відпочивають та мають можливість отримати консультацію спеціалістів по роботі з дітьми з інвалідністю та консультантів – психологів.

Олександр Бочковський привітав дітей та волонтерів із цим святом та побажав їм міцного здоров’я та успіху у житті:

«Кожна людина – унікальний смарагд, і цю унікальність ви показуєте цим діткам та їх батькам. Я дякую вам за велику працю, за ваші відкритті серця та щирі усмішки для дітей!»

Керівник житомирського відділення МБФ «Місія в Україну» Олександра Башек підкреслила важливість такої роботи із батьками, адже саме від їх рішення залежить життя дитини.

«Наша робота направлена на збереження вагітності та сім’ї після народження дитини із особливими потребами. Також ми надаємо матеріальну підтримку сім’ям перший час після народження дитини» - наголосила Олександра Башек.

Сьогодні дітям влаштували справжнє свято із концертом, повітряними кульками, надувними гірками та великим тортом із свічками. Організатори дійства досягнули головного результату – блиску в очах дітей та радості їх батьків.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare