Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 463590
Прогноз погоди
Експерти Світового Банку відвідали місто Житомир
12 липня 2012 року 18:04

12 липня 2012 року експерти Світового Банку зустрілися з представниками Житомирської міської ради з метою обговорення досвіду міста Житомира в сфері реалізації енергоефективних проектів за участю міжнародних фінансових організацій, юридичних перешкод на шляху реалізації таких проектів та пропозицій щодо їх вирішення.

Візит експертів здійснений в рамках дослідження Світового Банку щодо правових та фінансових перешкод, які в даний час заважають муніципалітетам,  комунальним підприємствам та бюджетним установам отримувати фінансування з боку міжнародних фінансових інститутів, комерційних банків та приватних інвесторів для втілення енергоефективних проектів.

Результатом дослідження мають стати пропозиції Світового Банку щодо поліпшення законодавчої бази України, а також перелік можливих моделей фінансування муніципальних енергоефективних проектів.

 

Довідково. Між містом Житомиром та Європейським банком реконструкцій та розвитку, Асамблеєю Вкладників Фонду Східноєвропейського Партнерства з Енергоефективності та Довкілля підписані кредитна (10,0 млн. євро) та грантова (5,0 млн. євро) угоди щодо фінансування проекту «Розвиток системи теплопостачання міста Житомира».

Дані угоди не могли набрати юридичної сили через відсутність порядку надання місцевих гарантій. Постановою Кабінету Міністрів України від 14 травня 2012 року №541 затверджено порядок надання місцевих гарантій (надруковано в Офіційному віснику України 22 червня 2012 року №45).

Місто сьогодні займає активну позицію в напрямку залучення грантових коштів міжнародних організацій. На разі Міністерством економічного розвитку та торгівлі України розробляється порядок погодження проектів, що претендують на залучення міжнародної технічної допомоги.


 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове