Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464495
Прогноз погоди
По вул. Северина Наливайка вперше з років існування буде централізоване водопостачання та водовідведення
6 липня 2012 року 17:40

Сьогодні, 6 липня 2012 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой зустрівся з ініціативними житомирянами, мешканцями приватних будинків по вул. Северина Наливайка, які бажають змінити умови проживання на краще. Тут увесь час люди жили з однією важливою проблемою – відсутністю централізованого водопостачання та водовідведення. Лише цьогоріч закоренілу проблему вдасться вирішити.

Керівник міста із депутатами міської ради та виконавчими службами оглянули об’єкти по вул. Северина Наливайка та вул. Західній, де люди запропонували проведення водомереж на умовах публічно-приватного партнерства.

Вже сьогодні, завдяки ініціативній групі, по вулиці працює техніка та проводяться роботи з прокладання каналізаційної та водопровідної мережі з поліетиленових труб із комплексним улаштуванням 17 круглих збірних залізобетонних колодязів. Житомиряни самі запропонували найоптимальніший шлях вирішення проблеми – на умовах співфінансування: мешканці надають 540 тис.грн., частину коштів готовий надати приватний підприємець і решту (близько 250 тис.грн.) – міський бюджет.

«В цьому році ми започаткували нові проекти – проекти співпраці з мешканцями міста на умовах співфінансування. Я радий з того, що сьогодні житомиряни, оцінивши програму «50 х 50» (по заміні вікон), готові розпочинати спільно із владою (а це говорить про довіру) проекти по відновленню, реконструкції та проведенню мереж водопостачання та водовідведення, чого ці вулиці не бачили з моменту їх заснування. Тому ми зможемо ту частину коштів, яку не зібрали люди і яка є посильною для міського бюджету, дофінансувати з міського бюджету для того, аби ці об’єкти вже восени ми могли завершити», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Загальна вартість реалізації проекту – майже 900 тис.грн., тоді як попередньо сума була майже вдвічі більшою: кошторисна вартість – 1,7 млн.грн.Тобто, коли люди почали самостійно розробляти кошторис для себе, він вийшов близько 900 тис.грн. А це те, що дуже необхідно: люди контролюють кожну копійку, кожен метр труби , якість виконаної роботи, що є дуже необхідним. «Безумовно, тут потрібна підтримка влади. Ми цю підтримку надамо і робитимемо спільно роботу», – наголосив керівник міста.

Мешканці неодноразово чули від керівництва міста звернення щодо можливості співфінансування для вирішення тих чи інших господарських питань. Керівник міста упевнений, що умови співфінансування є надзвичайно важливими для самих житомирян, адже кошторисну вартість готують самі мешканці, вони ж визначають виконавця робіт та контролюють якість виконання робіт. Вони ж і більше цінуватимуть виконану роботу, коли залучають власні ресурси.

Нагадаємо, у минулому році, на умовах співфінансування започаткована програма по заміні вікон та утепленню фасадів у навчальних закладах міста. Ця ініціатива активно підтримана батьківськими комітетами, адже дає можливість батькам самостійно контролювати використання коштів та якість виконання робіт.

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове