Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 477444
Прогноз погоди
Житлове питання не втрачає актуальності
4 липня 2012 року 14:33

Близько 12  тис. сімей сьогодні перебувають на квартирному обліку у міськвиконкомі. Про це повідомила 4 липня 2012 року під час засідання виконавчого комітету начальник відділу по обліку та розподілу житлової площі міської ради Надія Кухнюк. Це дає можливість мешканцям міста відповідних пільгових категорій отримати житло за державною програмою, або ж придбати молодіжне житло на пільгових умовах.

Зокрема, у 2011 р. за державною програмою придбано 15 квартир для інвалідів війни І групи та 6 квартир для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ще 15 житомирян, які перебувають на квартирному обліку, отримали державну підтримку на придбання житла за державною програмою «Доступне житло». «Сьогодні є реальна можливість взяти житло в іпотеку під 3% річних у будь-якому комерційному банку. Решту відсотків повертає держава. Для цього у державному бюджеті вже закладено кошти», – повідомив міський голова Володимир Дебой.

Адже сьогодні вільних квартир у житловому фонді міста практично немає. Про це свідчать результати інвентаризації, проведеної у 2011 році. Як повідомила Надія Кухнюк, за результатами інвентаризації встановлено, що житловий фонд міста Житомира становить 61401 квартиру, вільних лише 12 квартир, які перебувають у невпорядкованому стані. З усього житлового фонду (понад 61 тис.кв.) 55008 квартир уже приватизовано, неприватизованими залишаються 6293 квартири.

Внаслідок інвентаризації виявлено, що 27 квартир є самовільно зайнятими. Справи по 14 із них вже перебувають у суді.

Гостру дискусію викликало питання щодо функціонування  фонду для тимчасового проживання громадян, створеного за рахунок переселенського житлового фонду для відселення громадян на період капремонтів, пожеж та інших випадків у 2008 році. Надія Кухнюк повідомила, що фонд повинен був формуватися із вільного житла, однак його створено із зайнятих приміщень, де упродовж тривалого часу вже проживали люди. Крім того, відповідно до законодавства, житлові приміщення для проживання у фонді тимчасового житла мають надаватися рішенням виконавчого комітету. Таким способом тут поселено лише 3 сім’ї. Решта – понад 200 квартир заселено на підставі листа заступника міського голови.

Міський голова Володимир Дебой у процесі розгляду питання наголосив, що за останніх півтора роки всі сім’ї поселяли відповідно до законодавства – колегіальним органом – рішенням виконавчого комітету. «У нас не було жодного поселення по листам. Усі питання ми прийняли на виконкомі», – мовив керівник міста.

У процесі розгляду питання вирішено у листопаді заслухати його повторно із наданням пропозиції щодо покращення ефективності і забезпечення житлом громадян.

Управління по зв’язках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare