Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477385
Прогноз погоди
Дотримання безпеки на воді
2 липня 2012 року 12:06

 

Управління з питань НС та ЦЗН

                                                                            міської ради інформує

 

БЕЗПЕКА НА ВОДІ

 

З метою проведення попереджувально-профілактичних заходів в місті проводиться місячник з дотримання правил безпеки на воді, згідно з яким управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради сплановано низку заходів щодо проведення роз’яснювальна-попереджувальної роботи та контролю за дотриманням правил безпечної поведінки на воді. Основна увага надана роботі серед дітей, в тому числі в літніх таборах відпочинку. З дітьми проводяться бесіди та роз’яснювально-попереджувальна робота з питань дотримання правил безпеки на воді.

Управління звертає увагу дорослих на необхідність дотримання правил безпеки під час купання та нагадує, що в місті лише на території гідропарку офіційно визначено пляж, як місце для масового відпочинку на воді.

Для забезпечення належного відпочинку громадян на міських пляжах протягом купального сезону залучаються підрозділи органів внутрішніх справ, муніципальної міліції, санітарно-епідеміологічної служби. В місцях купання здійснюється постійний контроль за санітарним станом води.

З метою контролю за дотриманням правил безпеки під час купання та надання першої допомоги на території міського пляжу в період з 9 до 21 години організовано чергування рятувальників та медичного працівника.

Протягом 2012 року в необладнаних для купання місцях на території міста загинуло 6 чоловік, в т.ч. за останній тиждень 3 чоловіка, двоє з яких перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Щоб уникнути біди, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради рекомендує дотримуватись наступних порад:

         - купатися тільки у визначених для цього місцях;

         - не вживати спиртні напої перед купанням;

         - не допускати у воді ігор, які пов’язані з обмеженням руху ніг та рук;

         - не пірнати на мілководді;

         - після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу;

         - не слід використовувати для плавання дошки, автомобільні камери, інші знаряддя, не передбачені для плавання.

         - не дозволяти дітям без догляду дорослих купатися у водоймах та у місцях, які не обладнані для цього, постійно стежити за їх поведінкою на воді. 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare