Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464551
Прогноз погоди
Цінуйте життя без наркотиків
26 червня 2012 року 11:49

Сьогодні, 26 червня 2012 року, у Міжнародний день боротьби із незаконним обігом наркотиків пройшов «круглий стіл», який зібрав для обговорення директора Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради  О. Юрченко, начальника служби у справах дітей міської ради Н. Косяк, заступника начальника відділу по боротьбі із незаконним обігом наркотиків УМВС у Житомирській області І. Мнішенко, психолога підліткового кабінету Житомирського наркологічного диспансеру О. Стрілецьку, директора ГО «Перспектива» О. Котвицького та дільничного інспектора міліції Корольовського РВ УМВС.

Відкриваючи «круглий стіл» Ольга Юрченко підкреслила, що головне – не просто поговорити про те, що проблема вживання наркотиків і наркоманії існує, а те, щоб розробити низку спільних соціально-профілактичних заходів та сприяти взаємному інформуванню між органами місцевого самоврядування, відділами і службами УМВС та громадськістю для зменшення кількості випадків вживання наркотиків і наркоманії, зокрема, серед дітей.

Заступник начальника відділу по боротьбі із незаконним обігом наркотиків УМВС у Житомирській області І. Мнішенко зазначив, що на обліку в УМВС у Житомирській області знаходиться 1472 особи з діагнозом «наркоманія», з них 7 дітей. У 2012 році вчинено 397 злочинів, пов’язаних з наркотиками, виявлено і ліквідовано 29 притонів, вилучено 35 кг наркотичних речовин, з яких переважна частина амфітаміни. Основним завданням відділу по боротьбі із незаконним обігом наркотиків УМВС є боротьба саме з розповсюджувачами наркотичних речовин. Проводиться низка оперативно-профілактичних заходів. 

Це і операція «Генофон» з рейдами по потенційних місцях розповсюдження наркотиків, операція «Мак» з виявленням та знищенням незаконних посівів маку й коноплі тощо.

Однак, не менш вагоме місце серед всіх профілактичних заходів займає саме робота з дітьми та їх батьками. Психолог підліткового кабінету Житомирського наркологічного диспансеру О. Стрілецька зазначила, що головною причиною вживання наркотиків є недоглянутість або байдужість батьків. У дітей та підлітків виникає інтерес та переконання, що від декількох вживань залежності не виникне. Проте згодом настає звикання і багато батьків не хочуть визнавати діагноз «наркоманія» і свідомо не звертаються до наркодиспансеру, щоб допомогти дитині позбавитись залежності та бажання вживати наркотики.

Головним завданням є і залишається співпраця всіх відповідних органів і громадськості, а особливо увага батьків, для якщо не подолати, то хоча б знизити рівень вживання наркотиків і показати, що життя більш цінне і без швидкоплинних задоволень.

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове