Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465149
Прогноз погоди
Житомирська міська рада приєднується до Європейської ініціативи
21 червня 2012 року 18:29

 

Рішенням п’ятнадцятої сесії шостого скликання Житомирська міська рада приєдналася до Європейської ініціативи «Угода мерів».

Житомирський міський голова уповноважений підписати «Угоду мерів», яка є ініціативою Європейської Комісії з метою об’єднати європейські місцеві органи влади у боротьбі з глобальним потеплінням. Угода передбачає низку зобов’язань. Зокрема, проводити політику в галузі енергетики, яка відповідає цілям, визначеним ЄС, зменшуючи викиди СО2, шляхом запровадження у себе енергоощадних заходів та поширення використання поновлювальних джерел енергії, підготувати План дій для сталого енергетичного розвитку території міста.

Європейська комісія передбачила кошти у розмірі 15 млн. євро, які направляються містам підписантам Угоди через Європейський Інвестиційний Банк в якості технічної допомоги. Ці кошти виділяються для розробки проектів муніципальних інвестицій у заходи, передбачені Планом дій міста і які відповідають загальноєвропейським енергетичним директивам.

Підписання угоди відкриває для міста Житомира можливості покращення іміджу міста у сфері енергоефективності та охорони навколишнього середовища, залучення додаткових фінансових ресурсів у впровадження енергоефективних технологій, розширення співпраці з європейськими містами-підписантами Угоди.

На сьогодні підписантами Угоди є в тому числі 25 міст України. Міжнародні фінансові установи та донорські організації при прийнятті рішень щодо фінансування тих, чи інших проектів у сфері енергозбереження надають перевагу тим містам, що є підписантами Угоди.

 

Управління по звязках з громадськістю 

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове