Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 482100
Прогноз погоди
Чи застосовують житомиряни енергозберігаючі технології?
12 червня 2012 року 10:57

На сайті Житомирської міської ради завершилось опитування серед відвідувачів «Чи застосовуєте Ви енергозберігаючі технології у своїй оселі?».

 

Чи застосовуєте Ви енергозберігаючі технології у своїй оселі?
 
Реалізація програм енергозбереження та енергоефективності є актуальною як для України в цілому, так і для Житомира зокрема.
Міський голова Володимир Дебой неодноразово піднімав ці питання на нарадах урядового рівня за участю міських голів та на засіданнях Асоціації міст України. Завдяки глибокому розумінню проблеми, чіткому баченню шляхів її розв’язання керівництвом міста, Житомир було включено до Програми Демо Україна.
З вересня 2011 року вперше в Україні у м. Житомирі стартував Україно-Голландський проект «Молоді та енергоощадливі».
Своє прагнення сприяти енергозбереженню в Україні підтвердив Європейський Банк Реконструкції та Розвитку за допомогою спеціальних програм з енергоефективності.
Завдяки зусиллям Житомирської міської ради та, зокрема, міського голови В.М.Дебоя була підписана угода між керівництвом ЄБРР, містом Житомиром ,КП «Житомиртеплокомуненерго» та фондом Е5Р про надання позики у розмірі 10 млн. євро та гранту – 5 млн. євро на безповоротній основі та без відсотків. Ця фінансова допомога сприятиме розвитку пріоритетних напрямків в енергозбереженні КП «Житомиртеплокомуненерго», спрямованих на зменшення енерговитрат, зниження споживання газу, а також покращення якості системи постачання тепла і гарячої води у місті Житомирі.
Постійно проводяться заходи по енергозбереженню на об'єктах водопостачання, водовідведення та теплопостачання міста Житомира.
За даними опитування, не стоять осторонь і житомиряни. Вони активно впроваджують енергозберігаючі технології у своїх оселях:
  • утеплюють вікна, двері, фасади будинків та квартир – 50%;
  • встановлюють лічильники - 17%.
Нині у Житомирі активно впроваджується програма встановлення у школах пластикових вікон, здійснення утеплення та поточних ремонтів за рахунок батьківських коштів та співфінансування із міського бюджету.
 
19% респондентів не впроваджують жодних енергозберігаючих заходів – їм комфортно жити й так. Ще 14% очікують, поки за них це зробить держава.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare