Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 463593
Прогноз погоди
Рішення міської ради на захисті інтересів громади
7 червня 2012 року 15:14

 

Заступник міського голови Боровець М.П. у своєму виступі виклав суть питання. Згідно зі ст. 78 Господарського кодексу України майно комунального підприємства перебуває у комунальній власності міста. Всупереч вимогам законодавства комунальним підприємством «Житомирбудзамовник» було зареєстровано право власності зокрема, на нерухоме майно за адресою: вул. Щорса, 4 та об’єкт незвершеного будівництва за адресою: вул. Щорса, 155. Ця інформація стала відома з реєстру судових рішень.

Микола Боровець наголосив, що рішення сесії міської ради покликане захистити майно комунальної власності, громади міста, убезпечити майнові відносити з іншими кредиторами, які без їх відома розпочали процеси відчуження цього майна. Тому основним завданням є збереження активів підприємства та пошук коштів для завершення об’єкту за адресою вул. Щорса, 155. Рішенням виконавчого комітету міської ради об’єкти за адресами вул. Щорса, 4, вул. Щорса, 155 та інше рухоме та нерухоме майно передано на баланс іншого комунального підприємства «Агенція з управління комунальним майном».

Як зазначив міський голова Володимир Дебой, проти КП «Житомирбудзамовник» прокуратурою міста та області відкрита кримінальна справа щодо зловживань службовим становищем та заволодіння керівництвом підприємства бюджетними коштами у сумі 2 млн. 950 тис. грн. у результаті укладеної угоди щодо будівництва будинку за адресою вул. Народницька,21. Факти, які відкрились сьогодні, перевіряються оперативним новоствореним штабом, очолюваним прокуратурою області, до якого увійшли представники контролюючих, силових структур і міської ради.

«Розпочинаючи процедуру ліквідації, ми сьогодні зупиняємо злочин перед людьми, які могли залишитись наодинці зі своїми проблемами перед третіми особами, втративши свої квартири», - зауважив міський голова Володимир Дебой.  «Наше завдання спільно вирішувати питання подальшої долі цього будинку, його добудови та гарантій прав інвесторів».

Більшістю голосів рішення щодо припинення комунального підприємства шляхом ліквідації було прийнято.

 

 

Управління по звязках з громадськістю

          



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове