Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5549
візитів всього: 475773
Прогноз погоди
Кращий дитячий табір області «Супутник» вже прийняв перших гостей
31 травня 2012 року 16:33

Урочисте відкриття першої зміни у дитячому таборі «Супутник» відбулося сьогодні, 31 травня, за участю керівництва міста, депутатів житомирської міської ради. Гості завітали до дітей не з пустими руками – подарували спортивне знаряддя, ігри, техніку.

Міський голова Володимир Дебой привітав супутничан із настанням пори відпочинку та активного дозвілля. 

«Мені приємно, що табір має таких відпочиваючих, які сюди приїжджають із року в рік. Ми ж робитимемо все, аби «Супутник» кожного року ставав кращим. Вже після минулого сезону відпочинку ми почали активно займатися ремонтними роботами», – мовив керівник міста. Зокрема, до цього сезону відпочинку повністю відремонтовано корпуси, яким уже понад 50 років, замінено стару водомережу на нову металопластикову, всі двері та вікна на металопластикові, обладнано душові кабіни, сан-вузли новою технікою, забезпечено вдосталь рукомийників. Цьогоріч продовжуватиметься започатковане минулого року 6-разове харчування дітей. У минулому році реалізовано ініціативу щодо закупівлі продуктів харчування без посередників – табір працював напряму з виробниками. Як результат – краще, більш якісне та різноманітне меню, свіжі продукти за нижчими цінами.

Володимир Дебой упевнений: табір і надалі процвітатиме. Про це свідчать 2 останні роки, за які кількість відпочиваючих збільшилась майже удвічі, суттєво покращились умови перебування, харчування та програма відпочинку. 

«Цьогоріч 800 дітей зможуть відпочити у таборі за повні 4 зміни. Табір «Супутник» може працювати цілий рік. Ми плануємо зробити невеличку індивідуальну котельню, яка дозволить табору жити і взимку», – зазначив Володимир Дебой. Вперше в цьому році табір зможе працювати узимку, приймаючи дітей на відпочинок та запрошуючи на змагання, фестивалі з інших міст команди, групи, колективи.

Ще одна новація цього року – організований виїзд дітей на пляж на річку Тетерів. Керівник міста зазначив, що пляж пройшов сертифікацію і почне діяти з 1 червня. Відповідно, за сприятливих погодних умов та достатньої температури води діти матимуть змогу організовано виїхати на відпочинок за межі табору. 

Про популярність табору та бажання відпочити тут ще свідчить і те, що вже існує черга на зміни. Тому дітей, які не увійшли в першу зміну, батьки записують на другу зміну. Нагадаємо, що для батьків, які офіційно працюють і сплачують податки, діє система знижок: вони оплачують лише половину вартості путівки за відпочинок дитини тривалістю 21 день. 

Особливістю першої зміни, говорить директор КП «Реклама» Володимир Шуст, є те, що вона має чітко виражене соціальне спрямування. Цьогоріч тут відпочивають вісім дітей-візочників зі своїми мамами, для них виділено окремо цілий корпус. Також тут відпочивають і 24 дитини-інваліди, яким путівки придбано за рахунок міського бюджету. 

 «Щиро вдячна вам за те, що не забуваєте таких дітей, як у нас. У нас діти особливі і теж співають, танцюють і хочуть відпочити», – говорить бабуся, яка вже чотири роки поспіль привозить свого внука сюди на відпочинок.

 
Управління по зв’язках з громадськістю
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове