Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 482058
Прогноз погоди
Сучасні аспекти місцевого самоврядування обговорювали сьогодні міські голови Житомирщини
29 травня 2012 року 21:39

Засідання Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України відбулося сьогодні, 29 травня, у м. Новоград-Волинський. Захід пройшов під головуванням Житомирського міського голови, голови Регіонального відділення Асоціації міст України Володимира Дебоя за участю голови обласної ради Йосипа Запаловського, голів та секретарів міських рад Житомирської області.

Голова обласної ради Йосип Запаловський, виступаючи під час засідання наголосив, що сьогодні велика увага приділяється таким громадським об’єднанням, як асоціації і, зважаючи на це, закликав міських голів області працювати злагоджено, разом для досягнення максимальних результатів.

Учасники зустрічі сьогодні обговорили сучасні аспекти місцевого самоврядування, принципи розширення прав територіальних громад, збільшення їх економічної самостійності, а також обмінялися досвідом щодо функціонування та розвитку підприємств, соціальних об'єктів, залучення інвестицій. Зокрема, міський голова Новоград-Волинського Володимир Загривий окреслив особливості роботи найбільш успішних підприємств, освітніх закладів, закладів соціальної підтримки, значення та результати функціонування ОСББ у житлово-комунальному комплексі міста.

«Нам дуже приємно, що за півтора роки Новоград-Волинський зробив серйозний крок у розвиток соціальної інфраструктури: будівництво доріг, соціальних об’єктів, залучення інвестицій у промисловість та збільшення робочих місць. Цей досвід  є безцінний і має стати  стимулом для розвитку міст Житомирщини. Тому такі зустрічі керівників міст області мають бути регулярними. Сьогодні ми обговорили основні аспекти розвитку місцевого самоврядування, відповідність його європейському рівню, програму Президента України, спрямовану на зміцнення позицій органів місцевого самоврядування», – підсумував зустріч міський голова Володимир Дебой.

Голова обласної ради Йосип Запаловський також зазначив, що проведення виїзних засідань Регіонального відділення Асоціації міст України по містах області, керівники яких входять до складу асоціації, є дуже корисним для розвитку кожного із них. «Адже міським головам є чому повчитися один у одного. Подібні заходи по розповсюдженню та обміну досвідом роботи органів місцевого самоврядування повинні проводитись. Я вдячний керівнику Регіонального відділення Асоціації міст України Володимиру Дебою за організацію та об’єднання міських голів Житомирщини для спільної та налагодженої роботи», – мовив голова обласної ради.

Фахова майстерня відбулася у рамках спільного проекту Асоціації міст України з Проектом «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні».  Засідання відбулося відповідно до визначеного плану роботи Житомирського регіонального відділення.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare