Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 477171
Прогноз погоди
Віра Шелудченко привітала шістнадцяту школу з днем народження.
25 травня 2009 року 09:21
Віра Шелудченко привітала шістнадцяту школу з днем народження.
120 років тому її заснували чехи у селі Крошня


У суботу 23 травня міський голова Віра Шелудченко привітала шістнадцяту школу з 120−річчям. Міський голова приїхала у супроводі свого першого заступника Ігоря Гундича.
Віра Шелудченко оглянула школу, спеціалізовані класи, поцікавилась станом оновлення шкільних меблів. Вітаючи педагогів, випускників і учнів шістнадцятої школи, мер згадала свої власні шкільні роки, побажала здоров’я присутнім та подарувала учням плазмовий кінотеатр.
− Мабуть немає жодного випускника, який не хотів би хоч на мить повернутися у шкільні роки. Дякую всім вчителям, які вкладають душу та свою любов у наших дітей, ту саму любов, яку колись вкладали у нас, − промовила міський голова.
Заступник міського голови Ігор Гундич закінчив Крошенську школу вісімнадцять років тому. Він замріяно ходив по класах згадуючи шкільні роки.
- Мені дуже близька ця ювілейна дата. Колись я теж вчився у стінах цієї прекрасної школи і у мене з нею пов’язано дуже багато приємних спогадів. Приємно згадати свою першу вчительку, першого класного керівника та звичайно шкільних друзів, − сказав у привітальному слові Ігор Гундич.
Шістнадцята школа була відкрита на гроші Чеської громади у березні 1889 року, у селі Крошня.

Першим вчителем та директором навчального закладу став Дмитро Кудімов. Тоді у школі навчалося 23 хлопчика та 28 дівчат. Сьогодні за шкільними партами вчиться близько тисячі дітей.

Діючий директор школи пишається спеціалізованим поглибленим вивченням німецької мови.





































































































































































\













































Прес-служба Житомирської міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare