Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477468
Прогноз погоди
Ще раз про двоставковий тариф
11 травня 2012 року 17:29

Для КП «Житомиртеплокомуненерго» закінчення опалювального сезону завжди означає активну роботу з підготовки теплового господарства міста до наступної зимівлі. Так є і цьогоріч. Про здобутки і плани тепловиків Житомира кореспонденту «Міста» розповідає директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

— Яким є тариф з опалення житла і як у цьому сенсі виглядає Житомир порівняно з іншими містами?

— Тариф у нашому місті становить 7,4 грн. за кв.м. корисної площі житла, тоді як в середньому по Україні – 8.5 – 9 грн. За цим показником Житомир перебуває на п’ятому місці знизу серед 23 обласних центрів… Завдяки послідовній, впродовж кількох останніх років, реконструкції наявного обладнання наше підприємство впроваджує котли, коефіцієнт корисної дії яких сягає 92%...

Ще раз про двоставковий тариф

— … На моє глибоке переконання, завдяки розділенню тарифу на дві частини – у виграші і споживачі, і наше підприємство. Людям вигідно тому, що вони розраховуються за наші послуги у спосіб на виплату…

За послуги, отримані взимку, розрахунок проводиться впродовж року. Так, як влітку не було би можливості готуватися до зими, сплачувати податки.

Якби тариф із тепла не був розділений на зимову і літню частини, то гроші, що платять їх житомиряни сьогодні, вони б сплатили узимку. Їх у нас забрали б енергопостачальними. І в нас не було б чим сьогодні платити зарплату, припинилася б робота з підготовки до нового опалювального сезону.

Тобто розділення тарифу на зимову  і літню частини є правильним рішенням як з огляду на ментальність і платоспроможність споживачів, так і з огляду на несвоєчасність розрахунків з нами з боку держави щодо різниці тарифів.

 

Повний текст інтерв’ю Ви зможете прочитати у газеті «Місто»: Антон Бездітко «Міжсезоння у роботі КП "Житомиртеплокомуненерго" – поняття відносне. Напружена робота тут триває постійно» // «Місто», № 18 від 10 травня 2012 року.

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare