Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464270
Прогноз погоди
Ініціатива міського голови: безкоштовне паркування у Житомирі
10 травня 2012 року 17:55

Ініціативу  зробити паркування у Житомирі безкоштовним подасть міський голова Володимир Дебой на сесію Житомирської міської ради. Про це він повідомив сьогодні, 10 травня, під час прес-конференції. 

«Я буду ініціювати винесення питання на сесію щодо відміни плати за паркування автомобілів у м. Житомирі. На сьогоднішній день вона є неефективною та високозатратною. Крім того, законодавцем не встановлено системи відповідальності за паркування автомобілів без дозволу», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Як зазначив керівник міста, враховано і можливі втрати міського бюджету в разі прийняття такого рішення. За підрахунками, вони складають  приблизно 300 тис.грн. на півроку. Однак, ще більших коштів потребує встановлення паркоматів – понад 2 млн.грн., плюс збитки через відсутність механізму відповідальності, затрати на охорону та обслуговування паркоматів.

Альтернативою може бути досвід міста Херсон, де власники комерційних об’єктів сплачують збір до міського бюджету за користування для паркування територій комунальної власності. 

За словами міського голови, відміна плати за паркування діятиме до часу врегулювання цього питання на законодавчому рівні.

Управління по зв’язках з громадськістю
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове