Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5550
візитів всього: 482494
Прогноз погоди
Володимир Дебой: благоустрій міста триває
10 травня 2012 року 17:40

Сьогодні, 10 травня, під час прес-конференції міський голова Володимир Дебой виступив із підсумками проведення місячника по загальноміському прибиранні та благоустрої.

Міський голова подякував усім, хто долучилися до традиційного загальноміського прибирання. 

Кращі колективи Житомирського професійного політехнічного ліцею, Житомирського Регіонального Управління ПАТ КБ «Приватбанк», ПрАТ «Ліктрави», колектив та форумчани Інтернет-видання «Журнал Житомира» отримали Подяки виконавчого комітету Житомирської міської ради за найбільш активну участь у прибиранні міста.

Керівник міста поінформував, що за період місячника із благоустрою прибрано від сміття 53 га територій загального користування (у т.ч. берегів річок); ліквідовано 17 стихійних сміттєзвалищ, з яких вивезено близько 18 вагонів побутових відходів; вивезено 5 180 тонн шляхового змету з вулиць міста, 48 машин гілля та деревини, 22 вагони сміття з кладовищ, 25 вагонів твердо-побутових відходів для захоронення на міському полігоні.

Кроновано 2200 дерев та кущів, 85 аварійних дерев зрізано, викорчувано 31 пеньок. Висаджено майже 400 декоративних кущів, 200 кущів троянд, 526 дерев.

Під час місячника з благоустрою відремонтовано та пофарбовано фасади 33 житлових будинків, входи у 55 під'їздів, 13 надвірних прибудинкових туалетів, близько 160 лавок біля під'їздів, по вулицях, у парках та скверах, 98 дитячих спортивних та ігрових майданчиків, пофарбовано опори електромереж на 27 вулицях міста, близько 9,5 тис. м2 огорож та парканів на міських кладовищах, 33 м2 огорож відремонтовано на Польському кладовищі.

Упорядковано 169 прибудинкових сміттєзбірних майданчиків, очищено понад 32 тис. м2 газонів від опалого листя, гілля та сміття, понад 2 тис. м2 газонів перекопано під посів трави.

Своєчасно підготовлені та 1 травня 2012 р. розпочали свою роботу міські фонтани. До дня космонавтики (12 квітня) відремонтовано фонтан «Космонавт» та зовнішнє освітлення навколо нього на майдані Польовому, якого там не було понад 15 років.

Своєчасно підготовлено всі кладовища міста до поминальних днів: прибрано та встановлено нові сміттєзбірні контейнери.

Свято-Преображенським собором відновлено роботу громадського туалету на майдані Перемоги, який упродовж останніх 5 років не працював.

В ході проведення місячника працівниками КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» було надано 735 приписів та притягнуто до відповідальності 48 юридичних та фізичних осіб, які ухилялись від виконання робіт по санітарному прибиранню своїх закріплених територій.

Виконано роботи по ліквідації аварійних ям на магістральних вулицях міста та дорогах прилеглих до міських кладовищ.

Як повідомив Володимир Дебой, не зважаючи на завершення місячника із благоустрою та загальноміського прибирання, забезпечення благоустрою і надалі триватиме у місті.

Зокрема, нещодавно компанією «Київстар» разом із КП «Зеленбуд» на алеї магнолій (на Новому бульварі) замінено 3 лавки для відпочинку, пофарбовані сміттєзбірні урни та підживлено мінеральними добривами магнолії, які були висаджені компанією 2 роки тому.

На минулих вихідних у Житомирі проведено День довкілля та акція "За чисте довкілля", під час чого активісти благодійного фонду "Співтворчість" прибрали набережну річки Тетерів біля скелі Голова Чацького.

Депутат міської ради Дехтяренко В.М. разом із мешканцями мікрорайону Паперової фабрики прибрали територію, прилеглу до річки. 

Підлітковий туристичний клуб "Фортуна" прибрали від сміття схили та відкоси територій по вул. А.Щасного. 

Також незабаром планується повністю упорядкувати сквер по вул. Щорса, куди буде встановлено ковану фігуру «Дівчина-весна». Володимир Дебой звернувся до житомирян з ініціативою визначення місця розташування нещодавно викуваної ковалями з усієї України фігури, яка потрапила до Книги рекордів України «Язик до Києва доведе».

Розпочато роботу конкурсної комісії «Моє квітуче місто», яка до 30 липня приймає заявки для участі в конкурсі. З 30 липня по 20 серпня поточного року конкурсною комісією буде проводитись огляд пропозицій з виїздом на місце.

«Досвід минулого року показав, що даний конкурс значно покращив квіткове оздоблення міста та в цілому його благоустрій. Запрошую всіх житомирян, підприємства та установи міста прийняти участь у цьому конкурсі», — мовив Володимир Дебой.

Нагадаємо, до 30 травня проводиться збір проектів від громадських організацій на конкурс «Зробимо Житомир кращим». Організація-переможець отримає 30 тис.грн. на реалізацію проекту щодо облаштування Житомира, забезпечення позитивних змін у розвитку інфраструктури та довкілля міста, розвиток інститутів громадянського суспільства.

Розгляд поданих проектів та визначення переможця триватиме з 01 по 30 червня 2012 року. У липні-листопаді громадська організація-переможець реалізовує проект, а також готує звіт та прес-конференцію про виконану роботу.

 
 
Управління по зв’язках з громадськістю
 
 
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare