Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477235
Прогноз погоди
Житомир готовий святкувати День Перемоги!
8 травня 2012 року 17:30

Святкування 67-ї річниці Великої Перемоги повністю забезпечено. До організації свята долучилися управління Житомирської міської ради, облдержадміністрації, 8 армійський корпус, підприємства, заклади освіти, торгівлі, харчування та громадські організації.

Починаючи з 4 травня 2012 року активно проводилися репетиції заходу безпосередньо на місцях подій.

Повністю забезпечено проїзд учасників параду на репетиції. 9 травня 30 автобусів перевозитимуть ветеранів та учасників свята Великої вітчизняної війни до місць святкування, вантажні автомобілі транспортують всю необхідну техніку та апаратуру. Нагадаємо, ветерани, інваліди Великої Вітчизняної війни мають право безкоштовного проїзду у громадському транспорті (тролейбусах, автобусних маршрутах та маршрутних таксі) не лише у день свята, а постійно. Також повністю забезпечено пальним усі автомобілі святкового параду.

За сприяння Житомирської міської ради дирекцією ТРЦ «Глобал», підприємствами громадського харчування та торгівлі організовано культурно-розважальну програму та святковий обід для 450 ветеранів Великої Вітчизняної війни. Ще для 450 ветеранів, які не можуть взяти участь у святковому параді, підготовлено подарунки з нагоди свята. 

В день Перемоги площі та магістральні вулиці міста будуть оформлені державними прапорами, святковою символікою та ілюмінацією.

9 травня на Старому Бульварі, а також на спеціальних майданчиках, де проводитимуться святкові заходи (Арка у парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна, майдан Перемоги, площадка біля кінотеатру «Жовтень», фонтан «Космонавт») буде організована святкова торгівля. Там же виступатимуть творчі колективи: школа хореографічного мистецтва «Сонечко», театрально-хореографічна студія «Світлячок», колектив Палацу культури.

Визначені місця святкування (монумент Слави, територія біля ТРЦ «Глобал») будуть забезпечені біотуалетами та рукомийниками.

Попередньо міськими житлово-комунальними службами виконано роботи по благоустрою міста: пофарбовано лавки, впорядковано урни, скошено траву, висаджено квіти, приведено у належний санітарний стан території загального користування, відновлено написи на пам’ятниках.

На святкуванні дня Перемоги з 8:30 ранку буде перекрито рух автотранспорту на майдані Перемоги під час проходження урочистої ходи за маршрутом: майдан Соборний – вул. Черняховського – Монумент Слави та під час проходження військових колон та техніки по вул. Черняховського. Також буде обмежено рух транспорту по вул. Фещенка-Чопівського та Старому Бульварі під час проведення культурно-масових заходів в міському парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна з 14.00 до 22.00 год. 

 

План відзначення 67-ї річниці Великої Перемоги

09 травня 2012 рік 

08:30- 09:50 – покладання квітів:

Богунська районна рада

-         Меморіальна дошка командиру партизанського з’єднання З.Й. Кириленко (вул. Шелушкова, 79);

-         Пам’ятник в’язням фашистських концтаборів (Богунія);

-         Пам’ятний знак « Партизанам – підпільникам» (ЗОШ № 17);

-         Пам’ятник Г.І. Шелушкову;

Корольовська районна рада

-         Пам’ятник О.Д. Бородія;

Житомирська райдержадміністрація

-         Меморіальний комплекс жертвам фашистських концтаборів (Богунія, за Будинком малюка);

-         Меморіальний знак «Жертвам фашизму» (хутір Довжик);

-         Меморіальна дошка П.І. Шкідченко (Перемоги 10, приміщення клубу «Електровимірювач»);

09:15 – 09:40 – збір учасників та шикування колони (Житомирська облдержадміністрація, Житомирська міська рада, 8-ий армійський корпус, ветерани, представники громадськості) на вул. В. Бердичівській.

09:40 – 09:45 – покладання квітів до меморіальної дошки керівнику підпільно-партизанського руху Житомирщини В.О. Кременицького.

09:30 – 09:55 – збір ветеранів та громадськості біля пам’ятника визволителям Житомира на майдані Перемоги.

10.00 – 10.10 – покладання квітів до пам’ятника визволителям м. Житомира на площі Перемоги. Урочистий марш військових підрозділів Житомирського гарнізону.

10.10 – 10.45 – урочиста хода до Монументу Слави.

10:45 – 11:30 – Мітинг – реквієм « Пам’ятаємо, шануємо! Вдячні!».

11:30 – Епізод відтворення бою Великої Вітчизняної війни членами військово – історичного клубу «Червона зірка» та учасниками історично-патріотичного об’єднання «Пошук» (із задіянням військово-історичної техніки і піротехніки).

11:45 – 12:00 – урочисте проходження військових підрозділів Житомирського гарнізону.

13:00 – 17:00 – святковий проїзд військово-історичної техніки вулицями Житомира з зупинками на майданчиках (мотоцикл – М-72 – 1шт, мотоцикл – Р-71 – 4 шт, грузовик – ЗІЛ-157 studebeker) (маршрут: Монумент Слави, площа Перемоги, площадка біля кінотеатру «Жовтень», Парк культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна біля арки, фонтан «Космонавт» (Польова).

 

На території ТРЦ «Глобал UA»

 

12:30 – святковий обід та концерт для  ветеранів Великої Вітчизняної війни, виставка військової техніки.

 

Святкування по місту:

Майдан Перемоги; парк культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна біля арки,

площадка біля кінотеатру « Жовтень

фонтан «Космонавт» (Польова):

 

11:00 – 17:00 – розміщення військово-поетичних майданчиків (польова кухня, концертна програма).

Компанія « Київстар» проводить акцію «Дзвінок фронтовому другу».

 

Монумент Слави

 

19.00 – 21.00 - Акція «Зірка Пам’яті» (планується з 1418 ліхтариків (тривалість війни) зробити зірку 10 м на 10 м.

22.00 – святковий салют біля Монументу Слави.

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare