Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465146
Прогноз погоди
Ніхто не забутий, ніщо не забуте!
4 травня 2012 року 16:13

 

Сьогодні, 04.05.2012 року, на Смолянському військовому кладовищі відбулось перепоховання останків воїна Великої Вітчизняної війни Петровського Олексія Тихоновича. Віддати данину загиблому воїну на цвинтар прийшли секретар міської ради Наталія Леонченко, голова Корольовської районної ради Олег Соя, голова міської ради ветеранів Анатолій Трєщов, голова ЖОГО «Пошук» Ловинюк Олександр, а також близькі та рідні Олексія Тихоновича, учні загальноосвітньої школи №22.

Олексій Тихонович був призваний до лав Червоної армії у січні 1944 року і проходив службу у військовій частині «Польова пошта 18979-А». Підчас проведення Львівсько-Сандомирської операції біля села Суховілля Львівської області був поранений та по дорозі до медчастини помер. Поховали Олексія Тихоновича у селі Лопушня Кременецького району Тернопільської області.

Документи та матеріали, що посвідчували особу були втрачені у горнилі війни, після закінчення якої Олексія Тихоновича було визнано, як зниклого безвісті. Довга та кропітка праця сина Олексія Тихоновича Василя, який понад п’ятдесят років розшукував поховання свого батька, та робота пошукових організацій різних областей України дали результат.

І сьогодні, майже через 70 років після смерті, Олексія Тихоновича Петровського було поховано на рідній житомирській землі.

«Я від щирого серця дякую громадській організації «Пошук», яка допомогла віднайти могилу батька, і дякую міській владі, яка доклала багато зусиль для організації перепоховання у Житомирі» - зазначив Василь Олексійович Петровський, син загиблого воїна.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове