Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 480239
Прогноз погоди
Порядок починається там, де його дотримуються
3 травня 2012 року 18:51

 

Сьогодні, 03 травня 2012 року о 16.00 год.,  у прес-центрі міської ради відбулась погоджувальна рада голів фракцій, постійних комісій міської ради. На розгляд ради було винесено питання про ліквідацію стихійної торгівлі на вулиці Хлібній та майдані Житній ринок.

         На засіданні ради були присутні секретар міської ради Наталія Леонченко, перший заступник міського голови Галина Семенець, заступники міського голови Микола Боровець, Петро Закусило, керуючий справами міськвиконкому Петро Кудряшов, член виконкому, голова Житомирського міського об’єднання громадян «Спілка підприємців «Відродження» Юрій Кузнєцов, начальники департаментів міськвиконкому, директори комунальних підприємства та журналісти.

         Секретар міської ради Н.Леонченко повідомила присутніх про хід виконання рішень сесії та міськвиконкому щодо ліквідації стихійної торгівлі на вулицях, прилеглих до Житнього ринку та ситуацію, що склалася на разі.

         Голова фракції «Партії регіонів» Василь Кучик зазначив, що прийняті рішення виконкому та сесії лежать у площині закону та не потребують змін чи скасування, їх потрібно просто виконувати.

Микола Туфанов, голова постійної депутатської комісії, член партії регіонів, звернув увагу присутніх на актуальність вирішення цього питання для міста. Адже тільки дотримуючись визначеного порядку можна говорити про позитивні зміни у місті, його благоустрій та впорядкування. До того, ж вимагає з'ясування яким чином ведеться торгівля продукцією, чи є вона сертифікованою, якісною. Тільки на ринках, у визначених місцях, облаштованих за всіма вимогами контролюючих органів, можна говорити про цивілізовану торгівлю. Необхідно забезпечити виконання рішення виконавчого комітету міської ради широким фронтом, при підтримці всіх, хто усвідомлює відповідальність за долю міста.   

Юрій Кузнєцов наголосив, що цю справу потрібно довести до кінця:

«Виконком двічі корегував рішення про скасування тимчасових торгівельних місць, були створенні сприятливі умови для переходу торговців на інші ринки, але торговці не пішли із вулиць. Тепер потрібно жорстко ставити питання, залучати всі необхідні контролюючі служби і довести цю справу до кінця»

Микола Боровець зауважив, що це питання складне, але потребує чіткого алгоритму виконання: прийняття рішення – виконання рішення – моніторинг результатів виконання рішення. Для цього треба активізувати роботу контролюючих органів (муніципальної міліції, КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира», міську та обласну санепідемстанцію та ін.).

Всі присутні члени погоджувальної ради одностайно підтримали необхідність виконання рішень міськвиконкому щодо ліквідації тимчасових торгівельних місць на вказаних вулицях.

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare