Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5515
візитів всього: 464528
Прогноз погоди
Володимир Дебой: про досвід Житомира (ФОТО)
27 квітня 2012 року 14:16

26-27 квітня 2012 року міський голова Володимир Дебой взяв участь у Форумі державно-приватного партнерства, який проходив у рамках Весняного Ділового Форуму у м. Львів.

Керівник міста взяв участь в обговоренні  питань щодо державно-приватного партнерства у сфері соціально-культурного життя міст, паркування й організації транспортного руху  в місті, які були головними на засіданні круглих столів на Форумі. Вирішення проблеми у сфері поводження та утилізації твердих побутових відходів – саме це питання обговорювали сьогодні міські голови із представниками бізнесу та міжнародних організацій-донорів. 

Міський голова Житомира Володимир Дебой поділився досвідом нашого міста щодо вирішення питань збору та утилізації твердих побутових відходів. «Житомир підійшов до вирішення цієї проблеми поетапно. На разі ми ведемо переговори зі шведською компанією щодо можливості добування біогазу на полігоні по захороненню твердих побутових відходів», – мовив керівник міста.

Із таким підходом погоджується Ігор Корольчук, директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради. «Так, пожежі на полігонах через накопичення газу з відходів – це одна із основних проблем. Адже там збирається дуже багато метану, що особливо актуально влітку. Тому задля екологічної безпеки та уникнення пожеж метан необхідно добувати та використовувати в галузі електропостачання», – мовив він під час презентації досвіду Вінниці.

Під час круглого столу Володимир Дебой повідомив, що на разі у Житомирі впроваджено можливість розрахунку за комунальні послуги шляхом здачі вторинної сировини безпосередньо до КВЖРЕПу. Таку ініціативу мешканці міста охоче підтримують. Адже відчувають фінансовий ефект і, крім того, зменшується навантаження на полігон, адже макулатура та скло йдуть на вторинну переробку.

Сьогодні особливо актуальним для Житомира є запровадження роздільного збору сміття, адже міський полігон фактично переповнений. «Таким чином, вторинна сировина використовуватиметься для переробки у промисловості, а для мешканців це зменшення плати за фактичний вивіз сміття», – підкреслив міський голова Житомира. А значить житомиряни матимуть змогу сплачувати лише за фактично вивезене сміття, яке не підлягає вторинній переробці, решта ж (скло, пластик, папір) піде у виробництво.

«Житомир продемонстрував дуже цікавий для багатьох міст України приклад. Думаю, такими підходами зацікавляться інші регіони», – додав заступник голови Сумської облдержадміністрації Ігор Яговдик.

У ході дискусії обговорено плани та пропозиції від міст та бізнесу щодо можливості вирішення піднятих питань. Іноземні експерти підтримали міського голову Житомира у питанні запровадження роздільного збору сміття. А колеги з інших міст України зацікавилися альтернативною системою оплати за комунальні послуги макулатурою та склом. Зокрема, делегація з м. Луцьк вже бажає приїхати до Житомира, щоб перейняти досвід.

 

 

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове