Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464660
Прогноз погоди
"Забезпечення міста центральним водопостачанням має бути надійним та постійним" - Володимир Дебой
18 квітня 2012 року 16:50

 

ПАТ «Енергопостачальна компанія «Житомиробленерго  надіслала лист, в якому попереджає про обмеження електропостачання об’єктів КП «Житомирводоканал» 19 квітня 2012 року у зв’язку з заборгованістю за спожиту електричну енергію. Станом на 01.04.2012 року борг перед кампанією складає 28 млн. 600 тис. грн.

За дорученням міського голови Володимира Дебоя на ім’я Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова направлена телеграма щодо врегулювання напруженої ситуації. Щомісяця місто з населенням 270 тис. чоловік опиняється під загрозою відключення від централізованого водопостачання, що  створює передумови виникнення надзвичайної ситуації екологічного, санітарно-епідеміологічного і техногенного характеру та може призводити до соціального напруження.

Існуючі тарифи на послуги водопостачання та водовідведення відповідають собівартості на рівні 70%, що у свою чергу не дає можливості в повному обсязі розрахуватись за спожиту електроенергію.

Питання щодо урегулювання тарифів на водопостачання неодноразово піднімалось міським головою Володимиром Дебоєм перед відповідними центральними органами влади, зокрема Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, його очільником В.Близнюком.

На минулому тижні під час круглого столу за участю представників міністерств та комітетів Верховної ради, міських голів, фахівців міжнародних та донорських організацій, експертів, що відбувся у приміщенні Світового банку за підтримки Кабінету Міністрів України Володимир Дебой виступив з питаннями невідповідності тарифів на послуги водопостачання, ліфтове господарство, модернізацію системи теплопостачання.

Нагадаємо, що згідно із Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2012 рік» передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах  у тому числі й послуг з централізованого водопостачання у сумі 4,6 млрд. грн.

У вирішенні будь-яких спірних питань завжди треба виходити із розуміння важливості проблеми, особливо якщо вона пов’язана із життєзабезпеченням великого міста, долями тисяч людей.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове