Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 36
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465144
Прогноз погоди
Володимир Дебой: про найважливіші питання комунального господарства Житомира
14 квітня 2012 року 14:01

Тарифи на послуги водопостачання, ліфтове господарство, модернізація системи теплопостачання – такі питання підняв Житомирський міський голова Володимир Дебой під час круглого столу за участю представників міністерств та комітетів Верховної ради, міських голів, фахівців міжнародних та донорських організацій, експертів.

13 квітня 2012 року у приміщенні Світового банку за підтримки Кабінету Міністрів України відбувся круглий стіл «Комунальне господарство – можливості для бізнесу». Учасники засідання обговорили питання енергозбереження на місцевому та державному рівні, особливості державно-приватного партнерства, формування тарифів на житлово-комунальні послуги та їх собівартість, пропозиції бізнесу щодо вирішення системних завдань комунальної сфери, монетизації пільг, необхідності залучення інвестицій.

Міський голова Житомира Володимир Дебой підтримав бесіду щодо впровадження програм співфінансування, які дозволяють відповідально та ефективно використовувати кошти під контролем громади та фінансових установ: «Для Житомира сьогодні є актуальним та необхідним надходження різного роду інвестиційних активів: як залучення державної та кредитної підтримки, так і спрямування місцевих коштів», – зазначив керівник Житомира.

Одним із таких ефективних проектів є залучення 10 млн.євро кредиту від ЄБРР та безповоротного гранту в 5 млн.євро від Фонду Е5Р, який фактично перекриває всі відсотки по кредиту. Керівник міста наголосив, що Житомир поки що не може реалізовувати проект через неузгодженість законодавства: «Нині ми чекаємо на дозвіл Міністерства фінансів України, який потребує затвердження Кабінетом Міністрів України».

15 млн.євро коштів ЄБРР та Фонду Е5Р необхідні для модернізації теплокомуненерго: заміни мереж теплопостачання, старих котлів на енергоефективеі, що дозволить скоротити споживання енергоносіїв та використовувати екологічні види палива.

«Окупність проекту, за підрахунками експертів, становить близько 4 років. Тобто за рахунок зменшення споживання газу, економії теплоносіїв за 4 роки ми зможемо повністю повернути кошти. Це ефективний фінансовий інструмент, який використовується багатьма країнами», – прокоментував Володимир Дебой ефективність використання кредитних і грантових коштів. Керівник міста впевнений: навіть при зростанні вартості енергоносіїв та, відповідно, підвищенні тарифів, житомиряни не так відчуватимуть такі зміни за рахунок зменшення споживання енергоносіїв та економії газу. А забезпечить це модернізація системи тепломереж та використання енергоефективних котлів із високим коефіцієнтом корисної дії. «Таким чином ми захищаємо житомирян від зростання тарифів», – мовив Володимир Дебой.

Цього ж дня керівник міста зустрівся із Головою Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг України, Валерієм Саратовим. Володимир Дебой звернувся до голови Комісії з ініціативою внесення у державний бюджет доповнень в частині компенсації різниці в тарифах, які є сьогодні економічно необґрунтованими та потребують дотацій із держави.

Управління по зв’язках з громадськістю                      



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове