Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482618
Прогноз погоди
Житомир сьогодні святкує День космонавтики
12 квітня 2012 року 14:48

 

 

Житомир як місто, що тісно пов’язано із витоками космонавтики, сьогодні по праву святково відзначає 51 річницю від першого польоту людини в космос.

Урочисте покладання квітів до підніжжя пам’ятника житомирянина великого авіаконструктора С.П. Корольова відбулося сьогодні, 12 квітня, за участю керівництва міста, області та громадськості.

Керівник міста Володимир Дебой привітав усіх житомирян зі святом та закликав шанувати наше минуле та зберігати славні традиції. «Для Житомира це особливий день. Адже наше місто – батьківщина Сергія Павловича Корольова. Житомир славиться Музеєм космонавтики, у якому налічується понад 5 тисяч експонатів, більшість із яких – оригінальні», – зазначив міський голова.

Володимир Дебой повідомив, що цьогоріч вперше за останні 15 років саме до Дня космонавтики, у сквері біля фонтану «Космонавт» відновлено освітлення.

Нагадаємо, про плани щодо відновлення мереж зовнішнього освітлення скверу міський голова повідомив під час загальноміського прибирання та висадки дерев, 31 березня 2012 року.

Відповідно, за дорученням міського голови, менш, ніж за 2 тижні роботи виконано.

 

Довідка:

Рішенням Міжнародної авіаційної федерації  12 квітня відзначається як Всесвітній день авіації та космонавтики.

У цей день, 12 квітня 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восход» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин. Цього дня відбулася подія, яка змінила світ.

До цієї визначальної світового масштабу події причетний житомирянин – Сергій Павлович Корольов, ракета якого вперше вивела людину в космос.

С.П. Корольов – Академік АН СРСР . Конструктор перших штучних супутни-ків Землі і космічних кораблів. 7 років  відбув у ГУЛАЗІ, де разом з іншими вченими був примушений займатися розробкою балістичних та геофізичних ракет. Після звільнення очолив радянську ракетну програму. Під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare