Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477069
Прогноз погоди
Житомиряни зустрічають весну. Масляна-2012. ФОТО
26 лютого 2012 року 17:30

Сьогодні, 26 лютого, житомиряни проводжали зиму та зустрічали весну, відзначали останній день Масляної, просили один в одного пробачення у прощену неділю, а також заговлялися перед Великим постом. Загальноміське свято «Проводи Зими та зустріч Весни. Масляна» відбулося у парку культури і відпочинку ім. Гагаріна.

Різноманітні конкурси та забави, виступи творчих колективів, цікава та насичена програма подарували кожному присутньому гарний настрій.

Завітали на загальноміське свято Масляної і керівництво міста. Житомирський міський голова Володимир Дебой перед спалюванням символічного опудала привітав житомирян із наближенням весни. «Щиро вітаю вас з одним із найулюбленіших народних свят,  що дійшло до нас від наших предків і  відзначається в останній тиждень перед Великим постом Масляною. Сьогодні ми спалюємо опудало зими, позбавляючись того, що віджило, втратило силу і зміст і з радістю зустрічаємо Весну, набираючи сили для нових справ і звершень. Зі святом Масляної усіх Вас!», – мовив керівник міста і, як того вимагає народний обряд, підпалив опудало.

Сьогодні у парку для житомирян та гостей міста виступили із музично-пісенними творами фольклорний ансамбль національного обряду «Родослав», вокальний ансамбль «Черемшина», гурти «Кредо», «Забава, «Від щирого серця». Також на присутніх чекали пригощання головними стравами свята – млинцями та варениками, театралізовано-обрядове дійство проводу зими та зустрічі весни, розважально-ігрова програма для дітей, конкурси, забави, святкова дискотека та феєрверк.

На святі працювали точки продажу випічки та гарячих напоїв. За правопорядком та здоров’ям житомирян наглядали працівники муніципальної міліції та швидкої допомоги.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare