Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477280
Прогноз погоди
Загальноміське святкування Масляної розпочалося! ФОТО
25 лютого 2012 року 16:01

Сьогодні, 25 лютого, розпочалося загальноміське святкування Масляної. На свято завітали керівництво міста, представники громадських організацій, житомиряни. Цьогоріч вперше початок свята провели біля Мистецьких воріт по вул. Київській. Як зазначила секретар міської ради Наталія Леонченко, вже найближчим часом планується реконструкція цієї пам’ятки архітектури. «Приємно, що до пропозиції провести реконструкцію Мистецьких воріт долучилися депутати міської ради, підприємці та громадськість. Також усі кошти, залучені від розповсюдження календаря «Житомир-2012» будуть спрямовані на реконструкцію Мистецьких воріт», – зазначила Наталія Леонченко, а також привітала усіх житомирян із загальноміським святом Масляної.

Начальник управління культури Житомирської міської ради Лариса Харчук повідомила, що проведення свят біля Мистецьких воріт планують зробити традиційним: «Ми сподіваємося, що вже незабаром біля Мистецьких воріт будуть все частіше проходити загальноміські свята, ярмарки, фестивалі. Мистецькі ворота, як пам’ятка архітектури нашого міста, мають стати ще й однією з візитівок Житомира».

Із цим погоджуються і житомиряни, які завітали на свято. Мешканці міста активно підтримали акцію по розповсюдженню календаря «Прийди на Масляну – підтримай реконструкцію Мистецьких воріт».

Присутніх цього дня порадували виступи місцевих колективів, традиційні конкурси та хороводи свята, розваги та забави із клоунами для маленьких житомирян, а також виготовлення металевих виробів місцевими ковалями, ярмарка з українськими вишиванками, рукодільними прикрасами, виробами з бринзи та тіста.

Кожен охочий цього дня міг скуштувати справжніх українських страв: козацької каші, сала, вареників, млинців з різноманітними начинками та іншої випічки.

Також сьогодні започатковано традицію вивішування дзвіночків на імпровізованій арці, як символ відродження природи, початок весни, очищення душі.

 

Загальноміські гуляння триватимуть два дні – в суботу і неділю.

Основне дійство відбудеться в неділю, 26 лютого, в Парку культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна. Тут на житомирян чекають:

12.00 – «Музичний калейдоскоп». Трансляція популярних музично- пісенних творів.

13.00 – Розважально-ігрова програма для дітей «Малята – гороб’ята, вибігайте грати».

14.00 – Театралізовано-обрядове дійство «На Масляну всіх вітаєм! Радо Зиму проводжаєм!». Привітання від міського голови.

15.00 – Концерт творчих колективів міста «Перлини добра»:

- фольклорний ансамбль національного обряду «Родослав»;

- гурт «Від щирого серця»

- вокальний ансамбль «Черемшина»;

- дует «Забава»;

-гурт «Кредо».

17.00 – Святкова дискотека «Радістю зігріємо серця».

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare