Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482610
Прогноз погоди
Визначено основні пріоритети розвитку культури Житомира на 2012-2014 роки
10 лютого 2012 року 09:40

Депутати міської ради підтримали Програму розвитку культури м. Житомира «Наше місто – місто культури і традицій» на 2012-2014 роки, внесену на розгляд Х сесії Житомирської міської ради.

Програма визначає перспективи галузі культури міста і направлена на збереження існуючої мережі закладів культури і мистецтва.

Як повідомила начальник управління культури міської ради Лариса Харчук, програма «Наше місто – місто культури і традицій» спрямована на розвиток та відродження найкращих традицій, удосконалення роботи шкіл естетичного виховання, проведення культурних проектів, фестивалів, а також популяризацію національних звичаїв та обрядів, розвиток культурної інфраструктури міста, створення умов для розвитку туристичної сфери Житомира.

Зокрема, програмою визначені і питання, які потребують першочергового розв’язання. Це оновлення матеріально-технічної бази мережі комунальних закладів культури, ремонт приміщень музичних та художніх шкіл, забезпечення музичними інструментами, комплексна модернізація бібліотечної мережі, зміни у діяльності та оснащенні матеріальної бази парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна. Реконструкції потребують кінотеатри «Жовтень» та «Космос».

Для виконання планів програма має на меті реалізацію низки проектів. «Розвиток початкової  спеціалізованої та мистецької освіти» – проект передбачає зміцнення матеріально-технічної бази, проведення ремонтних робіт художньої та музичних шкіл №1-5, будівництво блоку «Б» музичної школи №1 ім. Б.Лятошинського по вул. Михайлівській.

Проект «Забезпечення бібліотечно-інформаційними послугами населення» орієнтований на забезпечення систематичного поповнення бібліотечних фондів міста, розвиток матеріально-технічної бази Централізованої бібліотечної системи, капітальний ремонт приміщень центральної міської бібліотеки ім.. В. Земляка та бібліотек-філій.

На ремонт фасаду та капітальний ремонт залу, фойє, заміну вікон, дверних отворів, поліпшення матеріально-технічної бази Палацу культури орієнтований проект «Розвиток міського Палацу культури та народних колективів».

Не менш важливими для Житомира є і культурні проекти, які передбачають виготовлення проектно-кошторисної документації та реставрацію фасаду адмінбудівлі «Будинку урочистих подій», реконструкцію кіноконцертного комплексу «Жовтень», реконструкцію літнього театру «Ракушка», КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна», будівництво протизсувних споруд для збереження природозаповідного фонду, ремонти туалетів, асфальтового покриття парку, облаштування питних фонтанчиків, підключення душових кабінок до існуючих мереж водопостачання у гідропарку, озеленення міста, а також організацію та проведення культурно-масових заходів, дослідження та популяризацію туристичної інфраструктури міста, брендинг Житомира.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare