Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 482217
Прогноз погоди
Прийнято Програму забезпечення пожежної безпеки в місті Житомирі на 2012 -2016 рр.
9 лютого 2012 року 19:20

Значущість проблеми забезпечення протипожежного захисту об'єктів та міста полягає у необхідності реалізації  державної політики у сфері  пожежної безпеки, яка відповідно до Закону України "Про пожежну безпеку" є невід'ємною частиною державної діяльності щодо  охорони  життя  та здоров'я людей, національного багатства і навколишнього природного середовища.

У цілому з 2005 по 2010 рік в місті зареєстровано 1615 пожеж, внаслідок яких загинуло 37 осіб та 35 травмовано.

За зазначений період від пожеж завдано збитків у сумі понад 69 млн. гривень, а загальні економічні витрати становлять більш як  90 млн. гривень.

Незадовільний стан справ з пожежами та їх наслідками свідчить про необхідність розв'язання  проблеми охорони життя людей, національного багатства і навколишнього природного середовища, що потребує посилення протипожежного захисту об'єктів та міста.

Мета програми полягає у:

- концентрації зусиль державних органів влади, органів місцевого самоврядування, юридичних і фізичних осіб на необхідність утворення та розвиток єдиної системи забезпечення пожежної безпеки в місті забезпечення державного нагляду за станом пожежної безпеки об’єктів та міста, для своєчасної протидії пожежам та зменшення негативних наслідків від них;

- забезпеченні захисту життя та здоров'я населення, навколишнього природного середовища і  об'єктів від впливу небезпечних факторів пожежі;

посилення пожежної безпеки в місті, поліпшення матеріально-технічного стану підрозділів пожежної охорони  для виконання покладених на них завдань за призначенням;

- приведенні систем  протипожежного водопостачання на об'єктах та в населених пунктах, а також систем протипожежного  захисту будинків  підвищеної поверховості та висотних будинків тощо у відповідність з вимогами нормативно-правових актів, норм і правил.

 

Програма передбачає вирішення основних завдань:

  1. Створення єдиної системи забезпечення пожежної безпеки міста.
  2. Забезпечення належного виконання рішень органів державної влади та місцевого самоврядування щодо підвищення протипожежного захисту об’єктів всіх форм власності.
  3. Удосконалення нормативно-правової бази пожежної охорони відповідно до світових стандартів.
  4. Підвищення рівня обізнаності населення шляхом вивчення правил пожежної безпеки на виробництві та по місцю проживання, активного залучення до цієї проблеми засобів масової інформації.
  5. Визначення потреб і пріоритетів в організації протипожежного захисту об’єктів всіх форм власності.
  6. Недопущення незаконного використання на інші цілі, виділених на забезпечення пожежної безпеки бюджетних коштів і державних ресурсів.
  7. Контроль за експертно-імпортною діяльністю, спрямованою на підтримку важливих для інтересів міста пріоритетів та захист місцевого виробника продукції протипожежного призначення та послуг.

Контроль за реалізацією заходів, передбачених Програмою здійснює міській відділ управління МНС України в Житомирській області спільно з виконком міської ради, з наданням відповідної інформації управлінню МНС України в Житомирській області, та подальшим інформуванням облдержадміністрації та МНС України.

 

Управління по звязках з громадськістю міської ради

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare