Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 481614
Прогноз погоди
Програма соціального і економічного розвитку в Житомирі затверджена
9 лютого 2012 року 16:20

Сьогодні, 09 лютого, на засіданні сесії міської ради прийнято рішення про затвердження Програми соціального і економічного розвитку на 2012 рік, що є одним з найважливіших рішень сесії.

Цей документ також обговорено на засіданнях Ради керівників підприємств та підприємців міста і Громадської ради при міському голові, розглянуто всіма депутатськими комісіями.

При обговоренні деякі розбіжності у думках, підходах до вирішення питань стосовно Програми вдалося подолати, врахувавши конструктивні пропозиції.

Минулий рік для більшості галузей реального сектору економіки та соціальної сфери міста був роком з позитивною динамікою розвитку. Здійснено комплекс намічених заходів та в основному забезпечено виконання більшості завдань і показників, передбачених Програмою на 2011 рік.

Загальний обсяг реалізованої промислової продукції зріс на 15% та склав понад 4,0 млрд. грн. З 52,7% у 2010 році  до 62,2% у 2011 році зросла частка прибуткових підприємств у їх загальній кількості. 

 

Відбулося значне пожвавлення у сфері обслуговування населення. Обсяг товарообороту роздрібної торгівлі збільшився на 20,9% у порівняльних цінах, а мережа підприємств – на 54 одиниці. У сфері платних послуг обсяги зросли на 11,8%.

 

Очевидно, що збільшення споживання населенням міста товарів та послуг обумовлено зростанням доходів населення.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за 2011 рік зросла на 16,5% або на 324 гривні і досягла 2291 грн. Це на 10% більше ніж в цілому по області.

Заборгованість із виплати заробітної плати протягом року вдалося погасити більш як у двічі або на 7,6 млн. грн., а кількість підприємств, які мають заборгованість зменшилась з 50 до 19. Практично повністю ліквідовано борги по заробітній платі на підприємствах комунальної власності. Разом з тим, сума боргу, яка залишилась складає 6,0 млн. грн., у т.ч. 2,4 на економічно-активних підприємствах.

 

За 2011 рік в економіку міста іноземними інвесторами вкладено 21,3 млн. дол. США. Це у 2 рази більше ніж за результатами 2010 року. Створено 14 нових підприємств з іноземними інвестиціями. На 125,6 млн. грн. або 15,9% у порівнянні з 2010 роком збільшились надходження до міського бюджету.

 

У промисловому виробництві прогнозне збільшення у 2012 році обсягів в усіх галузях промисловості дозволить забезпечити зростання по промисловості в цілому на 10% від показника 2011 року.

Зростання обсягів інвестицій в основний капітал за рахунок усіх джерел фінансування у 2012 році прогнозується на 10% у фактичних цінах. Саме з цією метою сесією міської ради прийнята Програма інвестиційного розвитку міста Житомира на 2011-2013 роки, в рамках якої планується проведення інвестиційного форуму.

У 2012 році особлива увага приділена сфері житлово-комунального господарства. На розвиток комунального господарства планується виділити 46,3 млн. грн. бюджетних коштів, що на 3,5% більше від минулорічного обсягу фінансування. За рахунок цих коштів зокрема планується:

- завершити реконструкцію та ввести в експлуатацію хлораторну ІІ підйому;

- впровадити 10  індивідуальних та колективних установок (пристроїв) доочищення води для питних потреб у місцях її безпосереднього споживання;

- провести роботи по  заміні аварійних ділянок водопровідних та тепломереж, реконструкцію очисних споруд каналізації;

- розпочати реконструкцію водогону сирої води від водопровідної станції 1-го до водопровідної станції 2-го підйомів.

Крім того, на модернізацію котелень, а саме на влаштування когенераційних установок, реалізацію проекту «Підвищення енергоефективності об’єктів комунальної та бюджетної сфери»  планується залучити 54,2 млн. грн. кредитних та грантових коштів міжнародних фінансових організацій.

На об'єктах благоустрою будуть продовжені роботи по реконструкції  зовнішнього освітлення та капітальному ремонту 100 тис. кв. м асфальтобетонного покриття вулиць (у 2011 році – 89,2 , у 2010 році – 82,6).

 

Велика увага буде приділена розвитку галузей соціально-культурної сфери міста. Буде завершено  будівництво блоку «Б» музичної школи № 1 ім. Б.М. Лятошинського.

Заплановано провести капітальний ремонт та опоряджувальні роботи  приміщень  ДЮСШ №2,  міського центру творчості дітей та молоді, капітальний ремонт дахів, інженерних систем закладів освіти та установ охорони здоров'я і культури.

Продовжуватиметься реалізація підтриманої батьками ініціативи щодо заміни вікон у закладах освіти на умовах спів фінансування.

 

Економічна ситуація в місті поступово набуває характеру стійкого відновлення після фінансової кризи. Тому головною метою Програми економічного і соціального розвитку міста на 2012 рік є забезпечення подальшого економічного зростання, стабільного функціонування господарського комплексу, соціальної та гуманітарної сфер міста, підвищення стандартів якості життя його мешканців.

 

Пріоритетними напрямками розвитку Житомира є формування розвитку маркетингу міста як інвестиційно-привабливої території, підтримка зовнішніх інвестицій, створення сприятливого середовища для підприємництва, покращення комунальної інфраструктури, покращення екологічної ситуації та благоустрою міста, та соціально-гуманітарний розвиток.

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare