Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 482055
Прогноз погоди
Житомиряни борються із двомісячною нормою опадів
6 лютого 2012 року 17:34

Прибрати одразу 52 см снігу, або майже 2 місячні норми опадів, що випали в Житомирі за 3 доби, – практично неможливо. Для порівняння:  у м. Вінниці висота снігового покриву за останні 3 доби збільшилася до 31 см., що у 1,5 раза менше, ніж у Житомирі. Проте житомирські комунальники працюють понаднормово, залучаючи всі наявні та додаткові ресурси.

23 одиниці техніки "Управління автомобільних шляхів", 6 додаткових снігоприбиральних машини, весь наявний кадровий склад починаючи з вихідних працюють цілодобово у посиленому режимі.

06 лютого ситуацію на дорогах після снігопаду оглянув Житомирський міський голова Володимир Дебой. Як зазначив керівник міста, у цілодобовому режимі сьогодні працюють бригади по прибиранню снігу: близько 30 одиниць техніки очищують дороги, ще 24 – прибудинкові території. Основну роботу бригади виконують з 23.00 до 8.00 год., коли зменшується рух автотранспорту по вулицях міста.

За словами керівника міста, міський електротранспорт через надзвичайно великі опади стояв на грані зупинки. Однак такої ситуації вдалося уникнути, і сьогодні трамваї та тролейбуси курсують у звичному режимі та є основним транспортом для житомирян.

Володимир Дебой закликав мешканців міста не паркувати свої автомобілі на узбіччі дороги у непристосованих для цього місцях. Адже це заважає руху громадського транспорту, унеможливлює проїзд снігоприбиральної техніки для очищення вулиць.

«Для уникнення ускладнення руху на дорогах та безпечного пересування громадян міста по вулицях звертаюся до всіх житомирян із проханням долучитися до прибирання міста, принаймні – біля свого під’їзду, будинку, магазину, виробничого приміщення, а також – обмежити використання особистого транспорту», – звернувся міський голова Володимир Дебой до житомирян.

Те, що очистка територій біля своїх будинків від снігових заметів – не лише справа комунальників, розуміють багато житомирян. Вже з вихідних вони активно розчищають території біля під’їздів, приватних дворів. До таких житомирян належить і депутат міської ради Михайло Пухтаєвич. Вже зранку залучена ним техніка очистила мікрорайон Мар’янівки, чим забезпечила зручний рух не лише громадському транспорту, а й мешканцям району.

Як відомо, що спочатку від снігу прибираються мости та підйоми, потім центральні вулиці, де найбільший рух транспорту та пасажиропотік, а вже потім – всі інші вулиці міста.

 

Прибирання снігу по вул. Львівській

 

Ці двоє чоловіків очищують тротуар від снігу: дітям дорогу до дитсадочку

 

За сприяння депутата міської ради провулки та вулиці мікрорайону Мар’янівка тепер очищені

Таку ініціативу підтримали і мешканці Мар’янівки

 

Прибирання снігу по вул. В.Бердичівській

 

До роботи задіяна вся наявна техніка

 

Таке паркування автомобілів перешкоджає руху громадського транспорту

... та і самі власники авто потерпають

Снігоприбиральна техніка невзмозі очистити дороги із припаркованими на узбіччі авто

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare