Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 465134
Прогноз погоди
Ювілейний вечір пам’яті Василя Остапчука
3 лютого 2012 року 16:30

 

Сьогодні шанували пам'ять обдарованого журналіста та публіциста В.З. Остапчука друзі, колеги, знайомі, всі ті, хто захоплювався його невгамовною творчістю і талантом.

Організатором заходу виступила кафедра редагування та основ журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка, яку очолює А.С. Близнюк. На вечорі був присутній заступник міського голови О.М. Бочковський.

Своїми спогадами про Василя Захаровича поділилась дружина Ірина Михайлівна, В.С. Балюрко, В.Ю. Арешонков Ю.Г. Градовський, В.Я. Бойко, А. Самарцев та інші, які цінують і пам’ятають таку неординарну особистість.

Також на ювілейному вечорі пам’яті були присутні і студенти, які отримали стипендію імені Василя Остапчука, фундатором якої є Житомирський міський голова Володимир Дебой. Крім того, розпорядженням голови облдержадміністрації та голови обласної ради від 17.03.11 №89/17 започатковано номінацію «Журналіст року – лауреат премії імені Василя Остапчука» під час проведення обласного творчого конкурсу до Дня журналіста.

Довідково:

Остапчук Василь Захарович народився 20 січня 1962 року в селі Бірки Любешівського району Волинської області.

Освіту одержав в Київському державному університеті імені Тараса Шевченка на факультеті журналістики (1987-1991рр.).

Був членом Спілки журналістів України. Захоплювався літературою. Головними темами його були проблеми Чорнобиля, політика, гумор.

Цього року Василь Захарович міг би відзначити свій 50-річний ювілей. Він пішов з життя майже сім років тому, у розквіті сил і в розмаїтті творчих планів. Помер на робочому місці в 43 роки.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове