Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464674
Прогноз погоди
Соціальна підтримка дітей, сім'ї та молоді - в дії
1 лютого 2012 року 17:40

Роботу, спрямовану на захист сім’ї, дітей та молоді проводить також Житомирський міський центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, реалізовуючи державну соціальну політику. Центром проводилась значна робота по виконанню міської програми «Соціальна підтримка сім’ї, дітей та молоді на 2010-2012 рр.». у різних напрямках: робота з сім’ями, які знаходяться у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку ЖМЦСССДМ, організація соціальної допомоги різним категоріям сімей, соціально-профілактична робота з профілактики негативних явищ та впровадження здорового способу життя у дитячому та молодіжному середовищі, а також соціальний супровід неповнолітніх та молоді, які перебувають у місцях позбавлення волі та повертаються з них.

У своєму виступі керівник Центру соціальних служб О.І. Юрченко зазначила, що ефективність роботи залежить від співпраці з управліннями, департаментами, службою у справах дітей Житомирської міської ради, правоохоронними органами, громадськими організаціями, благодійними фондами. Ця співпраця на сьогодні є постійною та плідною. Зокрема, з громадськими організаціями «Перспектива», «Асет» та інші.

Як повідомив у своєму виступі заступник директора ЖОГО «Перспектива» Д.І. Притуляк спільно з Центром,  було написано 4 проекти на одержання грантів від міжнародних організацій. З 167 організацій, які подали свої проекти на конкурс у 2011 році, виграли тільки 8, в тому числі і Житомир. Завдяки діяльності грантових програм у місті до міського бюджету у 2010 році надійшло 260 тис. грн., у 2011 році – 370 тис. грн.

Проведена робота дає свої результати, на що вказують і цифри. Так, за період реалізації Програми проведено соціальні інспектування сімей, під час яких 557 сімей (56 %) вирішили проблемні питання, 62 сім’ї (41%) знято з соціального супроводу з позитивним результатом, 91% проблемних питань функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей вирішено. 

Для досягнення поставлених завдань Центром використовуються різноманітні форми роботи: семінари (з підтримки програми «Зменшення шкоди»), круглі столи ((«Ми обираємо майбутнє»), загальноміські конкурси (конкурс дитячих малюнків «За здоровий спосіб життя», «Волонтер року»), фестивалі (щорічний фестиваль інтерактивних театрів «Ми обираємо майбутнє»), інтерактивні ігри (квест-гра «Залишайся людиною») тощо. Упродовж 2010-2011 років Центром охоплено 9,3 тис. осіб, які отримали близько 33 тис. соціальних послуг.

Реалізацію Програми у 2012-2014 рр. буде забезпечено Центром спільно з службою у справах дітей та іншими управліннями міської ради.

 

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове