Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 482294
Прогноз погоди
У місті немає бездоглядних дітей
1 лютого 2012 року 16:53

Служба у справах дітей міської ради проінформувала про виконання повноважень, визначених законами України щодо проведеної роботи, спрямованої на соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Керівник служби Н.Косяк зазначила, що на обліку перебуває 427 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 100 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Службою проводиться значна робота по захисту прав такої категорії дітей. У 2011 році проведено 36 профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Канікули», «Вокзал», «Підліток» з метою запобігання дитячій бездоглядності. Під час проведення рейдів затримано з різних причин 58 дітей. З’ясувавши причину бездоглядності проведено профілактичні бесіди та повернуто дітей у сім’ї. Ця робота проводиться спільно працівниками управління освіти, департаменту власності та ринкового регулювання міської ради, відділень кримінальної міліції у справах дітей Богунського та Корольовського РВ УМВС України у Житомирській області.

 Встановлено опіку над 42 дітьми, які залишилися без батьківського піклування. Представники служби взяли участь у 652 судових засіданнях, де захищали інтереси дітей, їх майнові та житлові права.

У місті функціонують 5 дитячих будинків сімейного типу, в які влаштовано 41 дитину та 13 прийомних сімей, в яких знайшли свою родину 20 дітей, що складає 76,6 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З державних дитячих закладів, розташованих у місті Житомирі у минулому році усиновлено 54 дитини.

Значна увага приділяється профілактичній роботі служби з попередження таких негативних явищ, як бездоглядність, дитяча злочинність, алкоголізм наркоманія. Так, щоквартально працівники служби проводять перевірки умов проживання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та проживають у неблагополучних сім’ях. Аналізуючи стан підліткової злочинності в м. Житомирі треба відзначити, що впродовж кількох останніх років її рівень був нижчим від загально обласних показників. Тоді як злочинність серед підлітків області щороку зростає, то кількість злочинів у Житомирі зменшено на 2,24%.

Міський голова Володимир Дебой відзначив якісну роботу працівників Служби, в яку вони вкладають свій час, серце і душу. Однак, найкращим показником роботи служби є відсутність у місті бездоглядних дітей та тих дітей, доля яких змінилася на краще завдяки зусиллям працівників служби, що не вимірюється кількістю, бо врятовані дитячі душі та життя.

 

 

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare