Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 482368
Прогноз погоди
Про взаємодію підприємств життєзабезпечення м.Житомира в умовах значного похолодання
28 січня 2012 року 13:47

28 січня 2012 року відбулося спільне засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС та керівників підприємств, установ, організацій міста і виконавчих органів ради.

На період значного похолодання у Житомирі створено оперативний міський штаб з питань функціонування підприємств, установ та організацій міста. Головне завдання штабу – забезпечення цілодобового контролю за системами життєзабезпечення та невідкладне реагування при виникненні аварійних ситуацій.
 

Міський голова Володимир Дебой наголосив на завданнях, які були поставлені вчора на всеукраїнській селекторній нараді з питання підвищення ефективності забезпечення об’єктів життєдіяльності населення в зв’язку із різким зниженням температури повітря, яку провів перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв.
 

Присутні на засіданні керівники служб прозвітували, що створені мобільні бригади житлово-комунального господарства для допомоги іншим службам, дороги розчищені, посипаються засобами проти ожеледиці, проводяться інструктажі щодо дій у надзвичайних та аварійних ситуаціях. Всі служби Житомира, що забезпечують життєдіяльність населення, переведені на посилений режим роботи.
 

Міський голова зауважив, що у складних погодних умовах необхідно підтримувати безперебійну роботу всіх об’єктів міста Житомира, заборонено на період пікових низьких температур відключення від газопостачання об’єктів соціальної сфери, житлового фонду, а також підприємств водо- та енергопостачання.
 

Розпорядженням міського голови "Про  взаємодію підприємств життєзабезпечення міста в умовах значного похолодання" затверджено графік цілодобового чергування відповідальних працівників.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

 

УКРАЇНА

м. Житомир

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

міського голови


 від 27.01.12     № 45 

       Про  взаємодію підприємств
життєзабезпечення міста в умовах
значного похолодання

Враховуючи прогнози Укргідрометцентру про зниження температури зовнішнього середовища, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27.01.12 №21 «Про створення оперативної групи» та необхідності виконання заходів щодо забезпечення стабільного функціонування об’єктів життєзабезпечення міста Житомира, взаємодії підприємств та служб, незалежно від відомчого підпорядкування на період значного похолодання з 28 січня по 12 лютого 2012 року:

1.  Створити   оперативний штаб для забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності міста на період значного похолодання з 28 січня по 12 лютого 2012 року та затвердити його згідно з додатком 1.

2. Оперативному штабу постійно проводити аналіз стану справ щодо функціонування об’єктів життєзабезпечення міста та оперативно вирішувати питання ліквідації наслідків можливих аварій та інших техногенних ситуацій.

3. Затвердити графік чергування відповідальних працівників міськвиконкому у каб.№101,  тел. 48-12-12, 48-12-38, 481-481 згідно з додатком 2.

4. Управлінням  міської ради: житлового господарства (Півоварова С.І.), комунального господарства (Марцун О.В.), культури (Харчук Л.П.), охорони здоров’я (Борщівський В.М.), освіти (Арендарчук В.В.), з питань надзвичайних ситуацій та цівільного захисту населення (Дідківський М.В.), транспорту і зв’язку (Підпокровний К.В.), департаменту економічного розвитку міської ради (Астахова О.М.) призначити на період зниження температури чергових з числа працівників управлінь, департаменту міської ради.

4.1 Створити на підвідомчих підприємствах, установах, організаціях чергові бригади та забезпечити цілодобовий черговий режим роботи, надати інформацію про відповідальних осіб виконавчому комітету міської ради та КП ««Міський інформаційний центр».

4.2. Відповідальним особам інформацію про хід щоденного утримання об’єктів соціальної сфери, житлового фонду надавати профільним заступникам
міського голови та КП «Міський інформаційний центр» за тел. 481-481, 481-480, 421-899, 15-80.

5. Керівникам житлово-експлуатаційних підприємств міста  (КВЖРЕП, ЖБК, ОСББ) та інших підприємств, незалежно від форми власності та належності, взяти на особистий контроль та забезпечити надійну експлуатацію житлових будинків та інженерних мереж у підвальних приміщеннях. Забезпечити утеплення виходів на горища та входи до підвальних приміщень і світлові приямки з метою недопущення розморожування інженерних мереж та запірної арматури.

6. Департаменту власності та ринкового регулювання міської ради (Рабошук С.Ф.) забезпечити наявність у торговельній мережі продуктів першої необхідності та посилити контроль за організацією торгівлі на ринках міста.

7. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Петренко Л.В.) організувати взаємодію всіх служб щодо забезпечення соціального захисту бездомних громадян міста (харчування, обігрів).

8. Управлінню комунального господарства міської ради (Марцун О.В.) забезпечити цілодобову готовність спеціальної техніки для розчистки та посипання доріг.

9. Комунальним підприємствам «Житомиртеплокомуненерго» (РогожинД.В.), «Житомирводоканал» (Башинський Л.Й.) вжити заходів щодо підвищення надійності роботи систем тепло-, водопостачання та водовідведення, оперативно ліквідовувати аварії в системах життєзабезпечення міста в разі їх виникнення.

10 Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради (Дідківський М.В.) забезпечити взаємодію з підрозділами МНС України на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

11. Рекомендувати ПАТ «Житомиргаз» (Ющенко В.І.) та Житомирському РЕМ ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» (Самчук О.Г.) не допускати відключення від електро- та газопостачання житлових будинків та об’єктів життєзабезпечення, оперативно інформувати КП «Міський інформаційний центр» та підприємства життєзабезпечення міста щодо особливостей електро-, газопостачання на період зниження температури. У разі виникнення відключень комунальних об’єктів від газо-, електропостачання вжити невідкладних заходів щодо відновлення енергозабезпечення.

12. Управлінням охорони здоров’я (Борщівський В.М.) та освіти міської ради (Арендарчук В.В.):

12.1 Забезпечити посилений режим бригад швидкої медичної допомоги, укомплектувати всіма необхідними медичними препаратами та засобами;

12.2 За умови зниження температури повітря до -200С, при швидкості руху повітря 5 м/с, при вологості вище 80% для учнів початкових класів та температури повітря до -240С для учнів 5-11 класів тимчасово призупинити навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

13. Управлінню по зв’язках з громадськістю міської ради (Білобровець О.М.) проводити роз’яснювальну роботу серед населення міста щодо впливу низьких температур на людей, суворого дотримання правил експлуатації газового та електричного обладнання, пічного опалення.

14. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Семенець Г.В. та заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Боровця М.П., Закусило П.І., Бочковського О.М.

 

Міський голова                    В. М. Дебой

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare