Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465148
Прогноз погоди
Ялинки замість вугілля
26 січня 2012 року 11:30

Корисне застосування для викинутих після свят новорічних ялинок знайшли житомирські комунальні служби

 

Щорічно після святкування новорічних свят на вулицях і сміттєвих майданчиках міста Житомира скупчується досить велика кількість викинутих ялинок, які  фактично є сміттям.

«Це крупногабаритне сміття, яке потребує затрат для вивезення на міське сміттєзвалище та його утилізацію. Цьогоріч ми зважили на те, що викинуті ялинки - це все-таки деревина, яка має цінність, і почали застосовувати її для опалення виробничих приміщень», - зазначив начальник комунального управління Олександр Марцун.

Задля експерименту сконцентрували житлові підприємства міста Житомира вивозити ялинки, що накопичуються на сміттєвих майданчиках, до КП «Житомирводоканал».

Декілька років тому котли насосної станції першого підйому перевели на тверде паливо. Встановлення на станції установки для дробіння деревини дало економію на закупівлі енергоресурсів для обігріву виробничих приміщень насосної станції першого підйому КП «Житомирводоканал» до 20%.

У вищезгаданій котельні переробляють у щепу та спалюють також відходи комунального підприємства «Зеленбуд»: знесені аварійні дерева, зрізані гілки, які заважали руху міського транспорту тощо.

Так, за сезон водоканал використовував близько 3 вагонів вугілля на цьому об’єкті. Зараз цих витрат підприємство не несе, практично використовуючи бросовий матеріал для опалення виробничих приміщень насосної станції першого підйому.

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове