Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 480730
Прогноз погоди
Житомир представив проекти енергозбереження
24 січня 2012 року 15:34

24 січня 2012 року керівництво міста зустрілися із представниками Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО з метою обговорення  реалізації місцевих проектів у сфері енергозбереження за фінансової підтримки НЕФКО та Фонду E5P. По суті, йшлося про можливість чергових інвестицій в місто.

У рамках робочої зустрічі сторони обговорили питання подальшої співпраці міста з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією НЕФКО в напрямку реалізації представлених проектів у сфері енергозбереження та енергоефективності. Можливість входження в європейську програму енергозбереження та  енергоефективності Житомир отримав після презентованого міським головою Володимиром Дебоєм у Швеції проекту.

«Власних коштів міського бюджету і тих коштів, які може надати держава, не достатньо для модернізації міських тепломереж, впровадження нових енергозберігаючих технологій, утеплення фасадів соціальних об’єктів. Тому фінансування за допомогою таких міжнародних організацій є суттєвою допомогою на шляху модернізації міського господарства», – зауважив міський голова Володимир Дебой.

Сьогодні міською радою було представлено напрацювання щодо двох проектів.

Проект «Інноваційні технології в системі теплопостачання міста Житомира» передбачає технічне переоснащення котельні з встановленням теплового насосу по вул. Домбровського, 30, реконструкцію теплових мереж із застосуванням труб системи «Ізопрофлекс» в цьому ж мікрорайоні, а також упровадження когенераційної електростанції загальною електричною потужністю 0,33 МВт по вул. Генерала Потапова, 6.

Загальна вартість проекту – близько 1 млн.євро: 400 тис. євро кредиту + 300 тис.євро гранту + 200 тис.євро фінансування з міського бюджету.

«Особливістю такого кредитування є грантові кошти, сума яких практично дорівнює кредиту, а також здійснюється під контролем міжнародних спеціалістів», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Ще один запропонований проект – «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира».

Проектом передбачається реалізація комплексу заходів: утеплення фасадів, дахів, заміна віконних рам на склопакети, встановлення лічильників та систем автоматичного регулювання тепла, заміна електрообладнання у 75 закладах освіти та 7 закладах охорони здоров’я. Вартість Проекту оцінюється в 47 млн. грн.

 

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare