Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5523
візитів всього: 464690
Прогноз погоди
При складних погодних умовах комунальні підприємства Житомира працюватимуть у посиленому режимі
24 січня 2012 року 13:39

Робоча нарада керівництва міста із керівниками комунальних служб та підприємств щодо роботи у складних погодних умовах відбулася сьогодні, 24 січня 2012 року.

Мета такої зустрічі – попередити складні ситуації, викликані несприятливими погодними умовами та мобілізувати зусилля для уникнення аварійно небезпечних ситуацій на дорогах та прибудинкових територіях.

Про посилення режиму роботи йдеться і в Розпорядженні міського голови № 37 від 24.01.12 «Про посилений режим роботи в складних погодних умовах», відповідно до якого комунальні підприємства та установи будуть залучені до цілодобового режиму роботи під час великих опадів.

 «При снігопадах ми залучатимемо всю наявну техніку до цілодобового режиму роботи для швидкого прибирання снігу та уникнення складних ситуацій. Сьогодні прибирання розпочинається з аварійно небезпечних ділянок: мостів, центральних магістралей, вулиць, де велика інтенсивність руху», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Керівник міста наголосив, що для очищення доріг від засніження в Житомирі використовують спеціальну піскосуміш, у складі якої більша частина – солі, що забезпечує не лише швидше танення снігу, а й зменшення кількості піску на дорогах. Такої суміші цьогоріч у місті заготовлено 560 тонн, – говорить начальник житлового господарства Світлана Півоварова.

На прибудинкових територіях міста нині працюють 235 двірників. Вже на минулих вихідних під час активного снігопаду робота по прибиранню снігу велася цілодобово. Від снігу очищують не лише дороги загального користування та прибудинкові території, а й дахи будинків.

Також міський голова Володимир Дебой цього дня звернувся до водіїв із проханням не залишати свої автомобілі в невизначених для цього місцях. Адже це заважає своєчасному прибиранню снігу та створює аварійно небезпечну ситуацію.

Сьогодні на проїжджих частинах м. Житомира – асфальт. Це свідчить передовсім про активну роботу комунальних служб. Адже без неї  дороги були б покритими шаром льоду. Прибирання усіх ділянок, закріплених за КВЖРЕПами, здійснюється постійно і, при потребі, – у посиленому режимі. На жаль, цього нині не можна сказати про більшість територій приватного сектору.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове