Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 477159
Прогноз погоди
Прийнято зміни до бюджету
18 січня 2012 року 16:11

 

18 січня 2012 року на засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення, за яким внесено зміни до бюджету Житомира на 2012 рік.

За словами директора департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергія Гаращука, зміни до головного фінансового документу міста зумовлені нагальною необхідністю оперативного капітального ремонту ліфтів та поповнення статутного фонду КП «Житомирводоканал». Таким чином, комунальне підприємство матиме змогу здійснити закупівлю реагентів та паливно-мастильних матеріалів для своєї стабільної роботи.

Міський голова Володимир Дебой наголосив на важливості прийняття цього рішення і зазначив:

«Питання роботи водоканалу у нормальному режимі – це першочергове завдання для міської влади. Вчора у Києві я мав зустріч із віце-президентом компанії-власника «Житомиробленерго», на якій ми досягли домовленості про те, що КП «Житомирводоканал» не буде відключено від енергопостачання, а рахунки будуть розблокованні».

На сьогодні фінансовий стан КП «Водоканал» бажає кращого, адже борги за електроенергію підприємства дуже великі. Оплата за використану воду по підприємствах, установах та організаціях дорівнює 100 %, а по населенню 98 %, тобто платіжна дисципліна у Житомирі знаходиться на належному рівні.

Проблема боргу комунального підприємства полягає у негативній різниці тарифів. Сьогодні існуючий тариф на воду відповідає лише на 73 % собівартості води та тому рівню оплати, який би забезпечив можливість придбання реагентів, виплатити заробітної плати працівникам та платити за електроенергію вчасно.

Але важіль зміни тарифів сьогодні знаходиться в центральних органах влади. Тобто питання виходу КП «Житомирводоканал» із фінансової кризи багато в чому залежить від позиції Уряду. Робота у даному напрямі з представниками Кабінету Міністрів України активно ведеться. Слід відзначити, що така ситуація склалась у водоканалах всієї України, це не проблема лише Житомира. Негативну різницю тарифів мають багато інших міст держави. Це ще раз говорить про те, що вирішення проблеми КП «Житомирводоканал» залежить позиції держави.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare