Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 75
візитів сьогодні: 5519
візитів всього: 464643
Прогноз погоди
Учням житомирських шкіл вручили сертифікати „Школи плавання”
23 грудня 2011 року 18:01

 

Сьогодні, 23 грудня 2011 року, в Житомирській дитячо-юнацької спортивній школі „Авангард” відбулося урочисте вручення сертифікатів учням «Школи плавання». У період  з  8  листопада по 23 грудня 2011 року тут проводились уроки плавання для молодших школярів Житомирських шкіл у рамках проекту «Школа плавання».

Чемпіон Світу, чемпіон Європи, чотириразовий володар кубку Світу, Срібний призер Олімпійських ігор із плавання Денис Силантьєв разом із заступником міського голови Олександром Бочковським та  начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту Оленою Сарно вручили дітям сертифікати та подарунки.

«Заняття в школі плавання популяризують спорт та здоровий спосіб життя, адже на сьогодні це дуже важливо для здоров’я підростаючого покоління. Крім того, школа плавання створює для дітей пріоритетом у виборі між «вулицею» та комп’ютерними іграми» - зазначив Денис Силантьєв.

Уроки з плавання для школярів Житомира проходили за рахунок коштів міського бюджету та включали оплату за експлуатацію 2 доріжок плавального басейну упродовж 28 днів, та оплату компенсаційних виплат за харчування  тренерів відділення  плавання ЖДЮСШ „Авангард” за проведення уроків плавання школярам.

На думку тренера Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи „Авангард” Едуарда Газаряна, такі проекти потрібні Житомиру, адже в басейні діти не лише навчаються плавати, а й оздоровлюються та отримують досвід:

«Денис Силантьєв спільно з нашим спортивним комітетом робить дуже потрібну справу - це оздоровлення дітей їх навчання та реклама здорового способу життя».

В «Школі плавання» та «Клубі дитячого плавання» за 4 місяці роботи навчалось близько 400 учнів Житомирських шкіл. Діти за 2-3 тижні занять у басейні навчились самостійно плавати та отримали основні навики з того, як потрібно поводити себе у воді. Вчителька ЗОШ № 33 Світлана Онищенко, класний керівник 4-А класу, розповіла про важливість організації «Школи плавання»:

«Діти з нетерпінням чекають кожного уроку фізкультури та із задоволенням займаються у басейні під керівництвом тренерів «Авангарду», тому що це цікаво, корисно і головне – заняття дають конкретні результати».

Сьогодні учні ЗОШ №33 отримали сертифікати «Школи плавання» та подарунки від Дениса Силантьєва. Тренери та діти провели показовий урок, після якого учні пішли до роздягальні.  Учень 4-А класу Олег Чорний отримав сертифікат та подарунок від чемпіона України Дениса Силантьєва. Але про головний свій здобуток він сказав:

«Раніше я плавав не дуже добре і боявся запливати далеко. А зараз, після закінчення «Школи плавання», я можу сміливо запливати на глибину, вмію пірнати так, щоб вода не потрапляла до носа, вмію плавати на спині та животі».

Заступник міського голови Олександр Бочковський подякував Денису Силантьєву за допомогу та підтримку проекту та привітав дітей із закінченням «Школи плавання»:

«Будь-який проект, будь-яка ініціатива, якщо вона йде від бажання створити щось добре та прекрасне, забезпечена успіхом. Варто подивитись на цих дітей, на їх сяючі очі стає зрозуміло, що «Школа плавання» - це потрібна справа, яку ми будемо продовжувати».

 

Управління по зв’язках з громадськістю

  • Тренер Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи „Авангард” Едуард Газарян.
  • Кожному учню сертифікат
  • Школярі ЗОШ№33 тримають сертефікати


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове