Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465145
Прогноз погоди
Комітет доступності маломобільних груп населення до закладів
22 грудня 2011 року 15:41

21 грудня 2011 року представники міської влади, депутатського корпусу та громадських організацій провели виїзне засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших  маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфрасктруктури м. Житомира.

Обстежено залізничний та автобусний вокзали на рахунок того, як в практичному житті, а не на словах, людям з особливими потребами діставатися до потрібних місць та без проблем пересуватися в будівлях.

Отже, обстеження залізничного вокзалу показало, що більшість загальних норм для людей з інвалідністю дотримано: є пониження бардюра, два в’їзди з обох сторін вокзалу, широкий вхід в приміщення, нормальний доступ до кас, а також журнал реєстрації звернень людей з обмеженими фізичними можливостями для організації групи супроводу і безперешкодної посадки і висадки з вагону. Проте, були зроблені деякі рекомендації щодо покращення комфорту людей, а саме: для людини, яка вперше приїхала до Житомира бракує інформаційних знаків навігації. Тому доцільно б було розташувати такі знаки в приміщені та на фасадній частині вокзалу. Також проблемним питанням залишається туалетна кімната, яка повинна бути пристосована для маломобільних груп населення. З приводу цієї проблеми керівництвом залізничного вокзалу виділено спеціальне приміщення, яке планується переобладнати в туалетну кімнату для людей з інвалідністю.

Наступною зупинкою комітету став автовокзал. Рекомендацій зі сторони людей з особливими потребами було більше. Так тут не відповідають нормам пандуси перед входом на вокзал, високий поріг центральних дверей, який не повинен перевищувати 2 см., відсутність знаків навігації, туалет, до якого можна дістатися, проте неможливо потрапити до кабінки людині у кріслі-візку. Проте, позитивним моментам виявилося те, що є група супроводу, яку можна викликати кнопкою і забезпечити безперешкодний доступ до перонів (там з пандусами все гаразд).

В цілому, керівництво і залізничного, і автобусного вокзалів прийняли рекомендації і обіцяли, в межах їх можливостей покращити умови для маломобільних груп населення.

У свою чергу представники громадської організації пообіцяли подарувати норми «Доступності будинків і споруд для маломобільних груп населення» цим установам і давати доцільні та корисні поради і рекомендації у майбутньому.

 

Довідка: Комітет забезпечення доступності інвалідів та інших  маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфрасктруктури м. Житомира створений рішенням міськвиконкому №308 від 26.04.07р. 

В засіданні взяли участь начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Петренко Л.В., головний спеціаліст управління праці та соціального захисту Корольовської районної ради Чеховський П.М., заступник начальника транспорту та зв'язку Васянович В.В., начальник відділу планування та забудови Костюк П.В. та голова Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю "Молодь. Жінка. Сім'я" Неля Ковалюк і представники цієї організації.

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове