Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 481605
Прогноз погоди
Питання благоустрою, ремонту доріг та безпеки дорожнього руху вирішувались на засіданні міськвиконкому
15 грудня 2011 року 21:00

 

На засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради було заслухано інформацію начальника управління комунального господарства О.В.Марцуна про виконання робіт з поточного ремонту вулиць міста у 2011 році. Як зазначив доповідач, одним з головних показників міського благоустрою є технічний стан асфальтобетонного та щебеневого покриття вулиць. Вулична мережа міста Житомира має загальну довжину 385 км., з яких мають таке покриття 250 км., решта грунтові та частково грунтові вулиці.

         На ремонт та утримання доріг міста у 2011 році передбачено 17366,6 тис. грн. З міського бюджету комунальному підприємству «Управління автомобільних шляхів» виділено на це – 6366,6 тис. грн. Станом на 01.11. 2011 року вже використано 4547,1 тис. грн. Впродовж року виконано поточний ремонт, профілювання та часткову підсипку щебеневого покриття на вулицях міста. За рахунок державної субвенції станом на 01.12 2011 року використано 8 млн. грн. на поточний ремонт 56 вулиць міста. Продовжується робота по завезенню піску, очікується надходження технічної солі для приготування пісчано-сольової суміші. 

         У наступному році комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» ставить завдання вчасного проведення торгів та своєчасної закупівлі необхідних будівельних матеріалів, збільшення обсягів виконання робіт з капітального та поточного ремонту вуличної мережі за рахунок коштів підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності.

         На засіданні також погоджено Програму сприяння забезпеченню безпеки руху транспорту та пішоходів у м. Житомирі на 2012-2014 рр. Як доповів начальник управління транспорту і зв’язку міської ради К.В.Підпокровний, потреба у прийнятті цього документу викликана підвищеною інтенсивністю дорожнього руху, недостатніми темпами розвитку дорожньо-шляхової мережі, погіршенням умов руху, заторам. Програмою передбачається вирішення низки проблем, зокрема недостатньої пропускної спроможності вулично-дорожньої мережі міста, заміни пошкоджених та застарілих конструкцій, стійок для світлофорів та дорожніх знаків тощо.

         Тому основним завданням Програми є удосконалення організації руху транспорту та пішоходів у місті, введення одностороннього руху на вулицях Східна-Мануїльського та Київська-Котовського, планова заміна лампових світлофорів на енергозберігаючі світлодіодні згідно вимог ДСТУ, термін окупності яких складає 3 роки. На ці та інші завдання у 2012 році програмою передбачається 3 659 тис. грн.

   Реалізація Програми дозволить:

- підвищити рівень безпеки дорожнього руху в місті, скоротити кількість дорожньо-транспортних пригод;

- підвищити пропускну спроможність автотранспортних потоків на магістральних вулицях міста , забезпечити безпеку пішоходів;

- впровадити у широке використання сучасні технології та технічні засоби організації дорожнього руху

- підвищити ефективність реагування на аварійні ситуації та події, зменшити їх негативні наслідки;

- скоротити споживання електроенергії за рахунок заміни лампових світлофорів на енергоекономічні світлодіодні в 6-8 разів;

        

         Довгий час житомирян вражав стан напівзруйноваго будинку по вул. Старовільській, 28 в історичній частині міста. Тому виконавчим комітетом було прийнято рішення що, враховуючи незадовільний технічний стан будинку та визнаючи його аварійним, таким, що загрожує обвалом і не підлягає капітальному ремонту, знести. До березня 2012 року мешканців квартир буде відселено, а будинок розібрано.

         



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare