Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 482269
Прогноз погоди
Відбулось засідання Громадської ради
14 грудня 2011 року 13:29

 

13 грудня 2011 року відбулось засідання Громадської ради. На порядок денний засідання були винесені питання про необхідність та шляхи залучення інвестицій у розвиток міста, а також про хід виконання програми соціального-економічного розвитку міста Житомира на 2011 рік та пріоритетні завдання  соціально-економічного розвитку міста на 2012 рік. Доповідачем по цих питаннях виступила директор департаменту економічного розвитку Астахова О.М.

На початку засідання голова Громадської ради Петро Саух наголосив на меті зібрання:

«Сьогодні на засіданні ми розглянемо два питання економічної сфери життєдіяльності міста, але ми повинні розуміти, що головна наша мета – це залучити громадськість міста до процесу прийняття рішень».

Директор департаменту економічного розвитку Олена Астахова визначила пріоритетні напрями діяльності у сфері залучення інвестицій у розвиток міста. Управлінський потенціал влади та дієвий менеджмент можуть певною мірою компенсувати відсутність коштів у місцевому та державному бюджетах та існуючі недоліки загальнодержавного законодавства у сфері інвестиційної політики.

Секретар міської ради Наталія Леонченко чітко визначила позицію міської ради відносно іноземних інвестицій у розвиток міста:

«Якщо сьогодні ми не будемо залучати інвестиції у господарство міста, то через рік, два нас чекатимуть проблеми, на вирішення яких будуть потрібні великі суми коштів і тривалий час, тому що інфраструктура Житомира потребує капітального ремонту вже сьогодні. Домовленість із ЄБРР, про 10 млн. євро кредиту та 5 млн. євро ґранту, дозволить модернізувати інфраструктуру Теплокомуненерго».

Рішення Громадської ради, яке було затверджено на цьому засіданні, містить низку конкретних ініціатив, що передбачають створення освітнього проекту «Школа бізнесу», проведення музичного фестивалю спільно з інвестиційним форумом, створення Інституту міста, який повинен об’єднати зусилля провідних спеціалістів різних галузей життєдіяльності міста у процесі модернізації комунального господарства та створення позитивного інвестиційного клімату.

«Керівництво міської ради підтримує ці ініціативи Громадської ради. Ми готові сприяти втіленню в життя цих ідей по мірі можливостей міського бюджету та управлінського ресурсу міської ради» - зазначила Наталія Леонченко у заключному слові.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare