Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 464463
Прогноз погоди
10 мікроскопів для дитячої поліклініки
12 грудня 2011 року 20:11

 

Зустріч керівництва міста із голландським меценатом та медпрацівниками відбулася сьогодні, 12 грудня, у дитячій поліклініці. Міський голова Володимир Дебой разом із заступником міського голови Олександром Бочковськии, радником міського голови Тамарою Олійник, голландським меценатом Яном ван Бейстом та головним лікарем дитячої лікарні Володимиром Башеком обговорили нинішній стан та подальший розвиток медичної галузі Житомира.

Керівник міста відповів на запитання медпрацівників та прозвітував перед колективом медичного закладу про основні досягнення за рік роботи, проблеми та перспективні напрямки діяльності. Зокрема, що стосується медицини, то силами міської та обласної влади завершено будівництво інфекційного відділення дитячої міської лікарні. Адже більше 15 років існувала потреба в перенесенні інфекційного відділення з міської лікарні в новий корпус. Приблизно стільки ж тривало і саме будівництво. І лише у 2011 році завдяки виділенню 1,6 млн.грн із міського бюджету та понад 3 млн.грн. із державного бюджету  довгобуд перетворився на сучасний 4-поверховий корпус інфекційного відділення. Як повідомив Володимир Дебой, 7 грудня 2011 року рішенням сесії міської ради із міського бюджету виділено ще 234 тис. грн. на закупівлю обладнання та інвентарю для укомплектування новозбудованого корпусу.

Міський голова  подякував Яну ван Бейсту за тісну співпрацю та надану допомогу медичним закладам міста. Адже цьогоріч на умовах співфінансування з міського бюджету та благодійного нідерландського фонду дитяча поліклініка отримала сучасний рентгенівський комплекс РДК-ВСМ-10, що дозволяє проходити обстеження із 10-кратним зменшенням дози опромінення. Також місто вперше за останні 10 років отримало 2 сучасні повністю укомплектовані реанімобілі.

За словами головного лікаря дитячої лікарні Володимира Башека, медичні установи міста отримали допомогу від нідерландських організацій на суму понад 2 млн. грн.  І сьогоднішня зустріч – не вийняток. 12 грудня лікувальний заклад вже вкотре отримав обладнання із Голландії – 10 бінокулярних мікроскопів для медичних діагностичних лабораторій.

Медичні працівники задоволені. Адже наявність якісного медобладнання – це вже 60% встановлення правильного діагнозу, – упевнені в поліклініці.

 

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове