Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5520
візитів всього: 464651
Прогноз погоди
До 20-ї річниці Української армії
2 грудня 2011 року 18:25

Урочисті заходи до Дня Збройних Сил України відбулися напередодні свята у Житомирському обласному музично-драматичному театрі ум. І.Кочерги. Керівництво області та міста в особі заступника голови облдержадміністрації Віктора Балюрка, заступника голови обласної ради Володимира Арешонкова, секретаря міської ради Наталії Леонченко, представники духовенства звернулися до військовослужбовців із вітальним словом.

«Шановні солдати, курсанти, панове офіцери, вельмишановні генерали і дорогі серцю ветерани! Дозвольте вас від щирого серця привітати із 20 річницею від дня створення Збройних Сил України. Особлива подяка – нашим ветеранам. Адже саме вони передали кращі здобутки потужної радянської армії сучасному поколінню», – звернулася з вітальним словом секретар міської ради Наталія Леонченко та побажала військовослужбовцям незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу та відмінного здоров’я.

Наталія Леонченко подякувала командиру 8 армійського корпусу, начальнику Житомирського гарнізону, генерал-майору Віктору Муженку за постійну співпрацю та активну участь військовослужбовців у житті міста.

Змістовно і по-військовому лаконічно пройшовся сторінками історії Української армії, зокрема, 8 армійського корпусу, генерал-майор Віктор Муженко, акцентуючи увагу на сучасному етапі: «Упродовж 2011 року, який було оголошено роком технічної готовності, у військових частинах 8 армійського корпусу було здійснено відновлення понад 1400 одиниць озброєння та військової техніки. У рамках міжнародного співробітництва особовий склад корпусу постійно бере участь у багатосторонніх міжнародних навчаннях, починаючи з 1993 року у миротворчій діяльності ООН. Тільки на базі 8 армійського корпусу було сформовано 12 контингентів. Більше 6 тис. офіцерів, прапорщиків, сержантів та солдатів перебували у складі  міжнародних сил підтримки миру в Косово, Лівані, Анголі, Ліберії та у складі групи стабілізаційних сил Республіки Іран. За сумлінність та старанність близько 1,5 тис. військовослужбовців корпусу отримали державні нагороди та нагороди ООН. Однак багато воїнів віддали життя виконуючи свій священний обов’язок. Пам’ять про них назавжди залишиться в наших серцях».

Нині ж наші військовослужбовці несуть службу у складі українсько-польського батальйону в Косово. У грудні 2011 року представники 8 армійського корпусу приступлять до виконання миротворчих завдань у Ліберії.

До 20-ї річниці від дня створення Збройних Сил України кращі військовослужбовці були нагороджені відзнаками Міністерства оборони України – медалями «За сумлінну службу» ІІІ ступеня, грамотами Житомирської облдержадміністрації, Житомирської обласної ради, Житомирської міської ради, цінними подарунками та присвоєнням вищих військових звань. Генерал-майор Віктор Муженко за заслуги та відродження духовності був нагороджений орденом Святого Миколая Чудотворця.

Управління по зав’язках з громадськістю

 

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове