Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5526
візитів всього: 464717
Прогноз погоди
День боротьби із ВІЛ/СНІД. Прес-конференція.
29 листопада 2011 року 14:09

 

29 листопада 2011 року відбулась прес-конференція заступника міського голови Олександра Бочковського до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

У прес-конференції взяли участь директор Житомирського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, заступник головного лікаря Житомирського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Інна Товкач, заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України у Житомирській області Анатолій Бобриньов, директор міської організації Товариства Червоного хреста України Раїса Черемісіна.

Розпочинаючи прес-конференцію Олександр Бочковський наголосив на тому, що це проблема на лише власне хворих на ВІЛ/СНІД, це проблема загальнонаціонального масштабу. Вирішення цієї проблеми потребує консолідації всіх сил влади, громадськості, журналістів, які повинні доносити інформацію про стан речей в Україні до всіх верств населення:

«Найдорожчий дар людини – це життя, а найцінніше в житті – це здоров’я! Збережемо здоров’я – збережемо життя! Тому докладаючи максимум зусиль до вирішення цієї проблеми консолідовано – ми зможемо зберегти майбутнє наших дітей».

1 грудня 2011 року о 15.00 год. в міському Палаці культури відбудеться підведення підсумків VII міського конкурсу малюнків, коміксів, плакатів «Ми за здоровий спосіб життя» приурочений до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

За статистикою з 1995 року в Житомирській області станом на 01.11.2011 року виявлено 6138 серопозитивних або потенційно інфікованих (особи, які мають позитивний результат обстеження на ВІЛ), перебувають на обліку з діагнозом ВІЛ-інфекція 3266 осіб, захворіло на СНІД 810, а померли від СНІДу 417 чоловік.

Переважна більшість ВІЛ-інфікованих в Житомирі (942 особи) інфікувались парентеральним способом – 484 особи (51%), статевим шляхом інфікувались – 308 особи (32%), вертикальним шляхом (від ВІЛ+матері до дитини) – 158 особи (17%).

Ця статистика ще раз підкреслює важливість звернення уваги влади, громадськості та ЗМІ до вирішення багатьох питань пов’язаних з проблемою ВІЛ/СНІД. Директор ЖМЦСССДМ Ольга Юрченко наголосила:

«Читаючи цю статистику ми повинні чітко усвідомлювати, що за кожною цифрою стоїть молодий хлопець, дівчина, дитина. А ці люди – це наші знайомі, сусіди, рідні. Це проблема не окремої групи людей – це проблема цілої країни».

Для подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні потрібні мільярди гривень, сучасні лікарні, високопрофесійні лікарі, але всі ці речі будуть малоефективні якщо ми будемо вважати себе не причетним до цих процесів, коли всі будемо жити так, як живемо зараз - безвідповідально, бездумно ставитись до свого здоров’я, не будемо цінувати сім’ю, як складову суспільства та шлюб, як інститут цього суспільства. Ця проблема стосується всіх українців.

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове