Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5517
візитів всього: 464622
Прогноз погоди
Відбулася комісія з врегулювання фінансової ситуації на КП "ЖТТУ"
29 листопада 2011 року 09:22

Примирна комісія щодо стану і подальшої роботи Житомирського трамвайно-тролейбусного управління відбулася 28 листопада 2011 року за участю керівництва міста, а також керівників і трудового колективу твамвайно-тролейбусного управління.

На сьогоднішній день ЖТТУ має велику заборгованість по заробітній платі (понад 5 млн.грн.) та енергоносіях. Причини – відсутність дотації із державного бюджету за безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян. Тому з метою унормування ситуації, що склалася, до голови Верховної Ради України Володимира Литвина направлено лист за підписом  міського голови Володимира Дебоя, голови облдержадміністрації Сергія Рижука та голови обласної ради Йосипа Запаловського. У планах міського голови – і особиста зустріч із Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим щодо вирішення цього питання

Адже, як підтвердив міський голова Володимир Дебой, на сьогодні колектив комунального підприємства зробив усе від нього можливе для того, щоб скоротити збитки та випустити на лінію додатково 15 відремонтованих тролейбусів та 5 придбаних трамваїв. Це, за словами керівника ТТУ Віктора Мирончука, дало можливість збільшити виручку на 3 млн. грн., які могли б перетворитися у збільшення заборгованості підприємства.

Представники ТТУ підтверджують: міська рада виконує у повному обсязі свої зобов’язання в частині відшкодування пільгового перевезення студентів та учнів. І більше того, як повідомив міський голова,  на наступну сесію міської ради внесено питання щодо виділення ще 1 млн. грн. для зменшення заборгованості по заробітній платі працівникам ТТУ.

Однак без покриття державою витрат на безкоштовне перевезення громадян пільгових категорій, які сьогодні становлять більшість пасажирів громадського транспорту, питання збитковості ТТУ все ж залишається гострим.

У разі позитивного вирішення питання фінансового стану ТТУ колектив підприємства орієнтований на ще більш плідну роботу. Адже вже цьогоріч кількість рухомого складу громадського електротранспорту збільшено на 20 одиниць. А до 1 грудня підприємство планує випустити на лінії ще 7 тролейбусів. Крім того, нині розпочалася робота з підготовки документації на отримання ліцензії, яка б дозволила на базі ТТУ здійснити випуск на маршрут маршрутних таксі із можливістю технічного та медичного обслуговування. Підприємство має на меті також отримати ліцензію на навчання водіїв тролейбусів.

Сьогодні всі члени комісії одностайні у тому, що лише державні видатки можуть унормувати ситуацію. Міський голова Володимир Дебой солідарний із працівниками ТТУ: «Я буду робити все можливе, щоб нас почули на рівні України. Я ваш партнер. Адже розумію, що сьогодні не можна виконати покладені на вас державою повноваження лише за рахунок комунального підприємства».

 

Більш детальну інформацію про фінансовий стан КП «ЖТТУ» Ви можете переглянути ТУТ.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове